FC Breukelen zat.2 - VVZ '49 3

FC Breukelen (zat) 2 - VVZ ‘49 3 Ook slechte wedstrijden moet je winnen.

Na de winstpartij van vorige week stond deze 8e september de eerste thuiswedstrijd van de competitie gepland.

De tegenstander was VVZ ‘49 en gezien hun optreden vorig seizoen in deze competitie moest het mogelijk zijn ook van dit elftal te winnen.

Er zijn bij het voetbal spelletje echter zoveel factoren die een rol kunnen spelen bij het behalen van een goed resultaat dat er nooit op voorhand gezegd kan worden dat een wedstrijd wel even gewonnen gaat worden.

Hoewel het begin hoopgevend was en de bal geduldig werd rondgespeeld sloop er toch zo links en rechts al wat onnauwkeurigheid in het spel.

Gelukkig bezorgde Mark Coljee ons een 1-0 voorsprong door met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied de vijandelijke keeper te passeren.

Dit zou de FC Breukelen wat meer rust moeten geven maar het wilde niet echt gaan draaien.

Sterker nog, de ouwe slimme spits van VVZ ‘49 wist de gelijkmaker achter Branko te schieten.

Van een metertje of 20 schoot hij de bal onhoudbaar in de voor Branko rechter kruising. 1-1

Op zich was er hierdoor nog niet zoveel aan de hand maar toen er na 30 minuten spelen een vrije trap werd toegekend aan VVZ, op 18 meter van de goal, en deze ook met een keurige boog achter Branko in ons doel belande begon er toch wel wat meer paniek te ontstaan.

Gelukkig bracht Jeffrey de rust en spanning weer terug in de wedstrijd.

Goed doorjagen op de keeper en een VVZ verdediger bezorgde Jeffrey de bal en hij wist koelbloedig de 2-2 op het scorebord te brengen.

Met deze stand gingen we de thee opzoeken en konden we de eerste helft in alle rust eens gaan evalueren.

Hoewel er in principe 15 minuten rust zou moeten zijn was het in de kleedkamer onrustig.

Het vertoonde spel was niet echt om over naar huis te schrijven en hierover werd door iedereen gediscuseerd.

Na deze verplichte onderbreking kwam er een ander FC Breukelen uit de kleedkamer.

Niet alleen door de 3 wissels welke waren toegepast maar ook door het feit dat iedereen er van doordrongen was dat het anders moest en dat we het ook anders konden doen.

Toch duurde het tot de 75e minuut dat deze overtuiging zich uitbetaalde.

Hoewel er wat kansen waren geweest moest voorstopper Esli er aan te pas komen om ons wederom op voorsprong te schieten.

Recht voor de goal haalde hij met zijn fluwelen linkerbeen verwoestend uit.

Hoewel de bal niet onhoudbaar was bleek het schot toch te machtig voor de VVZ keeper en hij liet hem dus keurig in z’n doel verdwijnen.

Deze toch wel verdiende 3-2 voorsprong werd keurig vastgehouden tot het eindsignaal.

Wederom een verdiende overwinning dus en met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn we de competitie voortvarend gestart.

Volgende week uit naar Loosdrecht 3 waar er echt uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om de punten mee te nemen naar Breukelen.

Opstelling: Branko, David, Raymond, Esli, Jimmy (Danny 45), Jack (Roel 45), Mark, Kiki (Habiet 45), Rayban, Mike, Jeffrey