Wedstrijdverslag zat. 2 1 september 2007

Argon 4 - FC Breukelen (zat) 2 De kop is eraf.

Zaterdag 1 september stond bij vele voetbalfanaten in de agenda rood omcirkeld.

Op deze dag zou namelijk de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2007-2008 in de A-categorie van start gaan. Zo ook voor het 2e zaterdag elftal van FC Breukelen wat uitkomt in de reserve 3e klasse. Vol goede moed en met veel strijdlust werd het sportpak van Argon te Mijdrecht betreden. We konden de kleedkamer kon nog niet direct in omdat er nog een ander team in zat maar toen deze eindelijk plaats hadden gemaakt kon het omkleden beginnen en steeg de wedstrijdspanning bij de spelers naar grote hoogte. Op veld 6 zou het vandaag gaan gebeuren en hoewel de eerste minuten wat aftastend werden volgemaakt kreeg de in het maagdelijk wit gestoken Breukelense formatie steeds meer grip op de tegenstander. Dit resulteerde in een verdiende 0-1 voorsprong nadat 40+er Henk-Jan de bal vanaf een metertje of 20 snoeihard de goal in roste. Bevrijd door deze treffer ging het 2e steeds makkelijker spelen en de bal werd geduldig rondgespeeld op zoek naar meer doelpunten. Hoewel er nog aardig wat kansen gecreëerd werden zou er echter voor de rust nog maar 1 doelpuntje bij komen. Wederom was het Henk-Jan die de verdediging zijn hielen liet zien en na wat passeerbewegingen aan de linkerkant het 16 metergebied binnenging. Nadat ook de keeper het bos in was gestuurd ronde hij koelbloedig met zijn linkerbeen af en schoof de bal keurig in het lege doel 0-2.

Zoals al gememoreerd werd met deze stand de kleedkamer opgezocht voor een kleine pauze van 15 minuten. Na deze onderbreking kon het 2e weer verder gaan in de jacht naar doelpunten. Hoewel spits Roy eerst nog een kans vakkundig om zeep had geholpen was hij toch degene die de 3 treffer op het scorebord liet noteren.

Een hoge voorzet werd door hem goed naar de grond gekopt en hiermee liet hij de keeper volstrekt kansloos. 0-3

Dit was na ongeveer 60 minuten spelen meteen zijn laatste wapenfeit.

Whalid kwam voor Roy in het veld en hoewel hij normaal gesproken in de verdediging staat geposteerd mocht hij het vandaag in de spits proberen.

Zijn eerste balcontact was nog een simpele kaats, maar bij zijn 2e balcontact wist hij vanaf de linkerkant langs de achterlijn het strafschopgebied binnen te gaan en vanuit een moeilijke hoek prikte hij de bal langs de keeper. 0-4.

Het was overduidelijk dat FC Breukelen in deze samenstelling een maatje te groot was voor het matig opererende Argon.

Bij deze 0-4 zou het echter niet blijven want ook Mark, Esli en roadrunner Jeffrey wisten deze middag nog te scoren.

Mark deed dit na een goede actie van Kiki en hoefde de bal alleen maar in een hoek te schuiven. Bij een andere vloeiende aanval was Esli mee op gekomen en schoot de bal welke vanaf de achterlijn werd teruggespeeld naar de rand 16 meter, met zijn chocolade rechterbeen loepzuiver in het mandje. Jeffrey nam de laatste 2 treffers voor zijn rekening waarbij zijn 2e en onze 8e goal prima door hem werd binnengeschoten nadat hij op snelheid de verdediging was gepasseerd en de bal buitenkantje links in de korte hoek langs de kansloze Argonkeeper knalde. Oplettende lezers zullen nu denken dat dit 0-8 betekende.

Dit is niet helemaal waar want na een klein momentje van onoplettendheid wist ook Argon één maal doel te treffen. Hun linkerspits wist op te komen over de linkerkant en de bal voor te geven op de mee opgekomen rechtsbuiten.

Nadat deze rechtsbuiten op de juiste plek in de 16 was verschenen was het voor hem een klein kunstje om de bal langs Branko te schieten.

Helaas werd de 0 dus niet gehouden achterin maar een klinkende overwinning was er wel behaald.

Volgende week thuis tegen het 3e van VVZ ‘49.