Verslag SO Soest B1 - FC Breukelen B1

Eerste verlies FC Breukelen B1

De B1 heeft de uitstekende seizoenstart niet kunnen vervolgen met nog een overwinning. Thuis werd een gevoelig verlies van 0-3 geleden tegen de gasten uit Soest.

Maar volgens coach Rocco was het een zinvolle en leerzame ervaring. De tegenstander was waarschijnlijk gewaarschuwd door onze eerdere overwinningen en zette vanaf de 1e minuut direkt druk op het hele veld. Fysiek stevige jongens die er boven op zaten. Daar had de B1 in de 1e helft geen passend antwoord op. Het leidde tot onrustige momenten in de verdediging en onnodige persoonlijke fouten. Het gevolg was dat het bij rust al 0-3 stond.

Na de rust gingen de B1 veel meer haar eigen spel spelen en durfde het meer zelf te voetballen. Van daar uit ontstonden er ook kansen. Gescoord werd er van beide kanten niet meer. Het evenwicht was hersteld, maar dat was niet genoeg om alsnog langszij te komen. Het toonde in ieder geval wel aan dat er zeker een andere uitslag mogelijk is tegen deze redelijk gelijkwaardige tegenstander. Voor de training van deze week zijn er weer aanknopingspunten om aan te werken.