VVZ '49 B1 - FC Breukelen B1

FC Breukelen B1 kent een uitstekende seizoenstart.

De contouren van de nieuwe B1 beginnen in de het 2e weekend van september eindelijk zichtbaar te worden. Mede door de late vakanties, de fusie en de komst van nieuwe trainers en de komst van veel spelers van andere clubs, heeft het lang geduurd voordat de selectie bekend was.

De trainer Rocco Langerak , geassisteerd door Abid, heeft de augustus maand gebruikt om goed te kijken wie het beste past in de B1 selectie. Maar hij blijft kijken wie er zich gaandeweg het seizoen verder ontwikkelt en wellicht alsnog een plaats in de selectie afdwingt.

In de bekerwedstrijden in augustus werd noodgedwongen vrijuit geëxperimenteerd met de opstellingen. Het resultaat (2x verlies en 1x gelijk) was daarbij van ondergeschikt belang. De eerste wedstrijd om het ’echie’ was voor de competitie tegen onze buren OSM B2. Het werd een goede wedstrijd met die de B1 makkelijk won met 6-0.

Afgelopen zaterdag (8 september) stond de wedstrijd tegen VVZ'49 B1 op het programma. Met helaas een gering aantal auto’s (we hopen op meer ouders die tijd hebben volgende keer) gingen we op weg naar Soest. De korte warming up vormde geen beletsel om gedreven van start te gaan en al heel snel kwamen we op een 0-2 voorsprong. Daarna kwam VVZ'49 wat beter in het spel, maar behoudens een paar spannende momenten liep de B1 geen schade op.

In de rust werd door Rocco nog even wat puntjes op de i gezet (op tijd kantelen, veld breed houden in balbezit, minder lopen met de bal , …) en het werd al snel duidelijk dat we gewoon sterker waren dan VVZ. Na de rust werd dat in veel doelpunten uitgedrukt. De eindstand werd uiteindelijk 0-9 !! Een prima resultaat.

De selectie bestond nu uit Sander, Michael v E, Terence, Bas, Darryl, Rico, Peter, Mark, Metin, en de doelpuntenmakers Irvin (3x), Jurre (2x) , Nino (2x) , Alex & Michael H. Volgende week SO Soest B1, thuis, en dan kunnen we zien of deze lijn wordt doorgetrokken.


Eddy Raaff

Teambegeleider B1