9-1 sluit af op Urk!

Afgelopen zaterdag speelde FC Breukelen JO9-1 een fantastisch hoofdklasse toernooi bij SV Urk. Het zwaar bezette toernooi met 12 zware 9-1 tegenstanders zoals; FC Groningen, KV Mechelen, Elinkwijk, Hollandia, Go Ahead, etc. was een goede test om onze boys te testen op echt niveau!

In de allereerste wedstrijd moesten de boys eerst bijkomen van de ‘looks’ van de FC Groningen boys. Die hadden bovenbenen die meer leken op de kantoorbenen van de aanwezige vaders…..maar ze vochten naar een maximaal haalbaar verlies van 1-4! Maar deze partij bood perspectief voor de volgende wedstrijden. Overwinningen en een gelijkspel zorgen voor de kwalificatie naar de finale wedstrijden, waarin het hoogtepunt van de dag zich ontplooide: de burenstrijd tegen Elinkwijk. 9-1.

Ondanks alle intimidaties & fysieke hoogstandjes (:-) bij Elinkwijk werden ze door goed voetbal van Breukelen verdiend verslagen met 3-2! Het verlies werd door de tegenstander niet met veel plezier verwerkt. De energie aan de zijlijn was bij de tegenstanders net zo hoog als de spelers, dus het bleef nog lang onrustig in Utrecht-Noord. De scouting kunnen we voortaan dus omdraaien.

In het vervolg werd nipt verloren van KV Mechelen met 1-3 maar dat stond de pret en het goede gevoel niet meer in weg! Toptoernooi met uiteindelijk mooie 6e plaats. Met verser dan verse kibbeling en nieuwe ambitie komend seizoen, vanuit Urk weer 1,5 uur terug naar Brooklyn!

Mede mogelijk gemaakt door;

Renzo “keeper + mooiste goal van het toernooi” Mulder Jan Pieter “de stofzuiger” van Zandvoort Floris “ik ben voor niemand bang” Pare Chris “Robben” Hommelberg Nout “Inzaghi” Rietveld (die zelfs half kreupel tegen FC Groningen scoort) Laurent “komt dat schot” den Boer Sweder “de kilometervreter” Langendijk Rick “MVP” Gruijters