Paaszaterdag JO11-2 uit naar P.V.C.V.

Jo 11-2 mocht deze zaterdag zonder Melle, Sytse, Paco en Justus aantreden. De vervangers stonden te poppelen, Ollie viel helaas ziek af met een keelontsteking, maar Tim, Finn, Stan en Seth vulden de open vacatures goed in. Bedankt mannen!

I.v.m. de afwezigheid van Jorge en Paul Jeroen stond er een gelegenheidsduo langs de lijn, de taak van de tijd voor de wissels werd vlekkeloos ingevuld door Arjan Wisseborn. De rol van reporter was nog even zoeken. Dan naar het verloop van de wedstrijd. The All Whites uit Breukelen waren van meet af aan bij de les en de bovenliggende partij. Het inspelen gebeurde al serieus en binnen een minuut schoot Lucas al de 0-1 binnen. Snel daarna kopte Stan een corner binnen. Op een afgemeten pass van Ruben wist Stan de bal links langs de keeper te schuiven, 0-3. In de 9e minuut was het Seth die de keeper rechts over de grond passeerde.

Het combinatie voetbal en de bekeken schoten waren om van te genieten, de reporter kon het niet bijhouden. Met recht was het doel van P.V.C.V. soms een schiettent, maar de keeper en hardwerkende verdediging hielden hun goal schoon tot de 15e minuut. Seth werd door goed combinatie voetbal geheel vrijgespeeld bij de 2e paal 0-5. Lucas tekende kort daarna voor de 0-6 en Tim een minuut later de 0-7. In de 20e minuut een mooie combinatie van Ruben en Pom, waarbij Lucas lekker mee voetbalt en Ruben de gelegenheid geeft om te schieten, maar de keeper weet de inzet knap te keren. In de rebound schiet Stan de 0-8 binnen.

Doet Peefie (voor intimi) dan niets terug, zeker wel! Voor rust weten ze er een paar keer gevaarlijk uit te komen. Lat en paal worden geraakt, maar Reno staat zijn mannetje en in de 23e minuut weet hij met een mooie duik een strak schot uit de goal te ranselen. Puik keeperswerk Reno. De nul bij rust was zeker ook de verdienste van Raf “altijd op de goede plek” Bosman en Finn “stille kracht” Roovers. Ze heersten achterin en stonden hun mannetje als het moest. Rust.

De mannen begonnen al te tellen wie hoeveel goals hadden gemaakt, maar belangrijk was dat we bleven voetballen. De goals komen dan vanzelf, de afspraak was om te blijven combineren. Na 3 minuten viel de bal al tegen het net nadat de vrije trap van Seth terug kwam uit de kluts voor zijn voeten. Na een ingooi bij de cornervlag word de bal op gedribbeld langs de lijn en voor het vrije doel gelegd en Stan weet de bal simpel binnen te lopen 0-10. Finn wat zoekende op rechtshalf kwam nu op links beter tot zijn recht, maar een paar mooie schoten smoorden in het woud aan PVCV verdedigers voor de goal. Kort daarna scoren Seth en Tim de 11e en de 12e goal. In de 14e minuut weet Tim de rebound te verzilveren en staat het 0-13.

Op dat moment was onze zekerheid Raf gewisseld en in die periode wist PVCV een paar keer gevaarlijk uit te breken. We stonden met teveel mensen voor de bal en niet achter onze man. Peef countert en schiet, Reno raakt de bal, lat, net, goal, 1-13. In de 19e minuut maakt Ruben met een bekeken in-draaier de 1-14. PVCV maakt uit een counter nog de 2-14. Het eerste schot weet Reno nog te keren, maar de spits weet in tweede instantie de bal met een goede strakke schuiver tegen het netje te werken. De 15e goal komt weer van de voet van Seth, waarna Pom nu in de spits de keeper nog tot een uiterste redding dwingt na een mooie draai om zijn as en een strak schot. De 2-16 komt wel van de voet van Pom, na een mooie steekpass van achteruit door Stan weet Pom de keeper en verdediger te omspelen en de bal binnen te schieten.

De tweede competitie helft heeft de KNVB geen rekening gehouden met de sterkte van de teams en daarbij waren onze invallers vandaag zeker op dreef. Mooi om te zien hoe de jongens onder de 11 echt als een team hebben gevoetbald en elkaar hebben geholpen dit Paasweekend. Goed om te zien hoe snel ze op elkaar ingespeeld zijn. De coach met een “beetje” rood-wit geblokt hart”, kon met opgeheven hoofd zijn oude cluppie verlaten.