Helden van de Velden (deel 2)

Konden wij u zaterdag al vertellen dat de eerste overwinning was binnen gesleept met veel kansen om een hoge uitslag neer te zetten. Gisteren was al weer de volgende uitdaging tijdens de avondwedstrijd tegen MSV ‘19 verplaatst wegens carnaval. Deze ploeg had de najaarscompetitie afgesloten zonder punten en het leek dan ook een makkelijke avond te worden.

Vanaf de aftrap zag het er goed uit, direct werd de bal rondgespeeld en de diepte werd gezocht en gevonden. Naar voren en de achterhoede werd op snelheid geklopt. Met het eerste schot op doel werd de keeper van de tegenstander getest. De uittrap van de keeper was de inleiding tot een mooie combinatie. Kalle ving springend de bal op zijn borst en passte direct op Sufyan deze ging diep en liep door naar de achterlijn trok de bal voor op Joël en deze scoorde de 1-0. Vier minuten onderweg een voorsprong en de wijze waarop, fantastisch! Er hing iets in de lucht, het bleek een tegengoal anderhalve minuut later.

Maar de “All Whites” wederom in Orange gingen door. De ene na de andere fraaie combinatie werd op de mat gelegd, het moet gezegd, zowel door FC Breukelen als door MSV. In de fase na de gelijkmaker kreeg onze mannen een aantal corners van rechts te nemen en ook deze kwamen mooi hoog voor de goal, allen genomen door onze linkspoten Rogier en Samuel. Dit leverde evenzovele kansen op maar de ballen werden tegen de lat gekopt of weggewerkt. Een slordigheidje over links bracht onverwacht de achterstand. Door te diep te staan van 2 man kon de rechtsbuiten van MSV op snelheid door en werd de spits bereikt deze schoot op de goed uitkomende Lars maar kreeg de bal niet onder controle. De spits wist met dit buitenkansje wel raad en schoof de 1-2 binnen.

Nu was het echter weer de beurt aan FCB en wederom een aantal corners en evenzovele kansen nu was het echter wel raak! Tobias schoot zijn eerste goal in de JO13-3 binnen. Van korte afstand snoeihard in het dak van het doel. De gelijkmaker werd gevierd en blijdschap bij iedereen van Breukelen. En nog was het niet genoeg met een lichte overhand voor de thuisploeg werden nog diverse mogelijkheden gecreëerd. Kansen voor Livian, Sufyan, Joël en Walid hadden een beter lot verdiend. Ondanks het feit dat we met enige zekerheid kunnen zeggen dat inclusief de keeper de jongste laatste lijn van de afdeling in het veld staat speelden zij zeer volwassen, Lars heerste in het strafschop gebied, Jip, hoewel gelegenheids rechtsback speelde zonder enige moeite zijn tegenstander zoek. Laatste man Samuel dichte menig gaatje en liet zien hoe je daar moet bewegen links en rechts ondersteunend. Dano, voorstopper en altijd een zekerheid, en tenslotte gelegenheids linksachter Rogier die ook zonder moeite de ene na de andere speler afstopte.

De rust werd bereikt met een terechte 2-2 stand, snel werd wat gedronken en de kleine puntjes doorgenomen maar voornamelijk werd naar voren gebracht dat het goed ging en dat het nog leuker was om naar te kijken.

De tweede helft werd na een korte rust aangevangen en beide teams gingen verder waar men na 30 minuten was gestopt, attractief voetbal. Wij moeten zeggen dat MSV `19 goed speelde en voor wat betreft de coaching toch een niveau verder was dan FCB maar ook dit begint te komen. Binnen 2 minuten viel alweer een goal te noteren maar waren het wederom de gasten die de voorsprong namen, 2-3. De “All Whites” schrokken wakker en waren weer bij de les. Inmiddels was Koen ook al geruime tijd op het veld en als rechtshalf sjouwde hij vele meters om de grote tegenstander onder controle te houden.

MSV had moeite met de gevarieerde aanvallen van Breukelen. Het duurde dan ook slechts 7 minuten eer de stand weer gelijk was getrokken. Na een aanval over rechts werd de bal licht geraakt en kwam uit bij Bart, goed kijkend plaatste hij de bal in de korte hoek langs de keeper. De vlag ging omhoog en de zeer goed leidende scheidsrechter Van der Bruggen ging in gesprek met de grensrechter maar keurde het doelpunt goed. Gesterkt door deze goal werd nog eens aangezet door iedereen. De 4-3 volgde maar werd afgekeurd voor buitenspel, alhoewel ook hier een luchtje aan zat. Opvallend ging steeds vaker de vlag omhoog en het is vervelend voor de jongens die weten dat het niet zo is.

Kansen te over en wederom was het uitlopen via corners mogelijk maar de lat en wat benen brachten redding. Het is een ongeschreven wet dat wanneer je het niet afmaakt vaak de kous op de kop krijgt en zo geschiedde. Vijf minuten voor tijd en verkeerd instappen leidde tot een snelle uitval van MSV met 4 tegen 2 was er geen houden aan en keek men weer tegen een achterstand aan.

Onterecht, hoewel beide ploegen goed speelden had de thuisploeg toch meer recht op een overwinning dan de gasten. De ruggen werden gerecht en spelend vanuit de posities volgden nog eens een flink aantal aanvallen. Eenentwintig spelers op de helft van de tegenstander en kansen, vlaggen omhoog en stress in de achterste linie. Het was uiteindelijk Bart die in extremis de 4-4 maakte op de zelfde wijze als zijn eerste. Ondanks de aftrap door MSV was het direct weer een aanval voor Breukelen maar een winst met 5-4 zat er helaas niet in. Scheidsrechter van der Bruggen floot af en iedereen kon leven met deze eindstand.

De coaches en trainers van de JO13-3 complimenteren alle spelers welke een dikke voldoende haalden voor inzet, veerkracht en vastberadenheid. Wat een wedstrijd, nu zijn zij echt “Helden van de velden”.