JO11-2 toont veerkracht

Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas aan in het land. Dat is geen echt issue meer voor onze spelers. Veel belangrijker was dat IJFC op bezoek kwam. Tijdens een zware fysieke training op woensdag had Paco het latje trappen gewonnen. Alleen… hij was er zaterdag niet bij. Dus moesten er (Sinterklaas indachtig) eerst lootjes worden getrokken. Ruben die vorige week al voor de tweede keer aanvoerder was, mocht het lootje trekken. En de winnaar was…… Melle.

De wedstrijd zelf dan maar. Werd er goed gespeeld? Ja en nee. Waren we beter? Ja. Kwam dat tot uitdrukking? In het begin zeker. Na 5 minuten had goudhaantje Lucas de bal al achter de keeper liggen. Die zou later nog een sta in de weg blijken, maar nu moet hij dus vissen. De pass van Pom was goed, de snelheid van Lucas hoog en het schot goed.

Daarna waren we nog een keer dichtbij een tweede treffer. Alleen de keeper redde op het schot van Lucas en Pom schoot vervolgens hard op de lat. Daarna kwamen we niet echt meer tot kansen. Wel een heleboel driehoekjes, maar ook heel veel slordigheden. Onnodig balverlies op het middenveld zorgt dan weer voor de noodzaak om achter de feiten aan te lopen. Reno bleef gelukkig rustig in de goal en met regelmaat werd door Raf, Sytse of Ruben de bal teruggespeeld naar Reno die dan weer kon gaan werken aan een nieuwe aanval.

IJFC kreeg niet veel kansen. Wel een paar corners. Daar stonden we dan goed opgesteld, mede door coachende werkzaamheden van achter het doel door Koos. De rust kwam bij die 1-0 stand. En die score bleef nog een behoorlijke tijd op het scorebord. Pas na 14 minuten viel de goal. En dan wel aan de verkeerde kant. Foutje van Pom op rechts leidt tot balverlies en een gevaarlijke uitval van IJFC. Het was een moeilijke hoek, maar de speler mikte de bal buiten bereik van Reno op de binnenkant paal. En toen stond het dus opeens 1-1. Geheel tegen de verhouding in, maar dat telt niet in voetbal. Alleen doelpunten.

Gelukkig raakte we niet in paniek en binnen twee minuten maakte Pom zijn foutje alweer goed. Vlak voor het doel produceerde hij met links een slap rollertje. Daar had de keeper niet op gerekend. Eerder op een hard schot. Maar door die verrassing ging de bal onder hem door over de lijn. Het was het enige foutje waar ik hem in de wedstrijd op kon betrappen. Maar wel een dure.

En dan (om er maar een wielerterm in te gooien) “ Erop en erover”. Want 1 minuut later was het 3-1. Corner van Lucas, bal perfect op het hoofd van Pom die de hoek vindt. Wedstrijd gespeeld.

Lekker resultaat, genoeg punten waar we aan kunnen werken op weg naar de wedstrijd van zaterdag tegen koploper De Meern. Die met 5-0 onderuit ging tegen Zwaluwen. Onze tegenstander over twee weken. Het wordt dus de week van de waarheid. Pakken we onze kans? Of eindigen we ergens op de 4e of 5e plek. We gaan het zien.