Breukelse Briljantjes continueren zegetocht: 2-10

Zaterdag 18 november 2017 stond de klassieker van FC Breukelen J07-1 tegen VV Nederhorst JO7-1 op het programma. En hoe toepasselijk, op de dag van de intocht van de lieve Sint in Breukelen, speelde Breukelen uit in het geboortedorp van niemand minder dan Dieuwertje Blok. De verwachtingen waren natuurlijk enorm gespannen: na de ongekende zegetocht van de Breukelse Briljantjes speelde bij iedereen de vraag of de JO7-1 hun blitzkrieg ongestraft kon voortzetten. Het publiek had de donkere wolken genegeerd en gaf in het grote getale act de présence om persoonlijk getuige te zijn van deze duvelse derby.

Met een straffe westenwind in de rug met een gevoelstemperatuur van 4 graden, trapte Breukelen iets na half tien af. Na slechts enkele minuten brak Niek het goedbedoelde verzet en plaatste een geweldige boogbal in het net van de tegenstander. De Breukelse Boys en Girl konden terugvallen op een geweldige routine en lieten zich door dit snelle succes niet afleiden; het fantastische teamwerk resulteerde kort daarop alweer in een aanval over vele schijven en Julian ronde deze af met een overduidelijke 0-2.

VV Nederhorst toonde karakter en schakelde over op een nieuw spelpatroon, ze voerden de druk op, snelden naar voren en bereiden zich voor op de weg terug. Vaders en moeders aan de overkant begonnen zich al warm te klappen maar werden uit hun droom geholpen door Nassim, die gedurende de eerste helft vele, vele ballen uit het goal weerde. De Tandem Niek – Joep was op de dreef en scoorde in hoog tempo twee maal. Julian maakte al snel de 0-5. Langs de zijlijn droomden vaders al over de vele scouts die hun deuren plat zouden lopen.

Een tegengoal van Nederhorst mocht de pret niet drukken. Dit welverdiende succesje van Nederhorst werd net iets te lang gevierd en Joep was er als de kippen bij om Breukelen verder uit te laten lopen naar 1-6. Ook de Tandem liet weer van zich horen: Bam! 1 – 7. Nederhorst liet zich niet kennen en viel weer sterk aan maar maakte hernieuwd kennis met het slot op de deur: Myrthe counterde en maakte vanaf het eigen goal een geweldige rush naar voren, richting het geel van de tegenstander. Een goal had een bekroning van de actie geweest, maar helaas, het mocht niet zo zijn. Een volgende keer.

Luuk schitterde door de vele hakjes en schaarbewegingen waarmee hij de tegenstander keer op keer op het verkeerde been zette en waardoor hij de bal telkens voor Breukelen behield.

En wat Nederhorst in de tweede helft ook probeerde, ze kwamen nagenoeg niet langs de Muur van Breukelen: Timme stond zijn mannetje op het goal. Hij timmerde vele ballen uit het goal; met zijn heupen, handen en knieën – hij gaf zich volledig om de winst te behouden. Gesterkt door deze venijnige verdediging voelde Breukelen zich gesterkt in hun offensief en de één-tweetjes waren niet van de lucht. Het was een waar plezier om iedereen te zien overspelen en samenwerken.

Nassim maakte de 1-8. En de machine rolde voort: 1-9. Ongeloof maakte zich van de toeschouwers meester: hoe lang kon dit nog doorgaan? Wordt dit weer zo’n match waarover nog lang wordt gesproken? Jazeker, want Julian bracht de stand via een super schuiver op 1-10. Maar it ain’t over until de scheidsrechter blows the whistle. Nederhorst gaf zich nog niet gewonnen: 2-10.

En op het hoogtepunt van deze zegetocht floot de super scheidsrechter af: wat een eindstand en wat een topper was het weer. Net voor de regenwolken open barsten, verlieten alle spelers met opgeheven het hoofd het veld en namen met vele high fives afscheid van de tegenstanders. Het was een geweldige match, waar zoveel goals als pepernoten over het veld werden gestrooid.