JO13-3 op de goede weg

Na de onverdiende nederlaag vorige week is er weer een stapje gezet in de goede richting. Was het eerst uit alle macht tegenhouden nu is het, misschien nog wat grillig, een team wat steeds beter voor de dag komt, voor elkaar strijd en dat stapje extra doet. Het wordt dan ook steeds moeilijker om te bepalen welke 11 in de basis starten.

Om negen uur scherp werd afgetrapt door SCH ’44 en gemakzuchtig werd de bal rondgespeeld. Te gemakzuchtig want simpel werd de bal veroverd door ons middenveld en de spits werd in de diepte gestuurd. Afstormend op de goal was het fel gekleurde shirt van de keeper de aandachtstrekker en hoewel in de hoek gepositioneerd werd de bal naar hem toe geschoten in plaats van in de andere hoek. SCH bleek hierdoor niet wakker geschud. De uittrap van de keeper was wederom een prooi voor de “All Whites” en ditmaal was het wel raak.

Gewoon een heerlijk schot van Joël en onhoudbaar. Uitgebreid werd deze gevierd en dit smaakte naar meer. Diverse kansen maar er te lang door gebreid om dicht bij de goal te komen. Langzaam werd de thuisploeg wakker en kwam tot de eerste aanvallen, zij het dat deze sporadisch tot de goal kwamen met simpele afstandschoten, welke een makkelijke prooi waren.

Gerust werd er dan ook met een terechte voorsprong met als enig nadeel dat deze klein was in tegenstelling tot het aantal kansen. Iedereen had dan ook een dikke voldoende gescoord en de mannen werden aangespoord om zo te blijven voetballen.

Waarvan akte, met leuke combinaties en keihard werken werd er aangevallen en verdedigd en het was weer genieten langs de lijn. Soms even met billenknijpen maar dat kan niet anders in deze fase. Er volgden nog diverse pogingen maar helaas stond men steeds net een stapje te ver en werd er afgefloten voor buitenspel. Hoewel het lastig oordelen is, is het schier onmogelijk om bij elke bal die voorgezet wordt buitenspel staan. De weelde van de voorsprong werd uiteindelijk een 1-1 stand uit een corner tegen. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand.

De tegenstander vertelde ons vol ontzag dat zij met de instelling “dit varkentje zullen wij wel even wassen” de deksel op de neus hadden gehad. Hoewel zij het als een terechte uitslag zagen had het team opnieuw meer verdiend tegen de nummer 3 van de ranglijst. Als “men of the match” kunnen wij dan ook noteren : Lars, Benjamin, Samuel, Dano, Aryan, Jip, Kalle, Rogier, Walid, Joël, Livian, Bart, Sufyan en Koen. Tevreden spelers, leuk voetbal, enthousiaste ouders en tevreden leiders, kortom een prima weekend voor het elftal en alles erom heen.

Volgende week thuis om kwart voor tien de eerste van 3 derby’s tegen NiTa.