JO13-3 krijgt te weinig

In het donker van het aanstaande Halloween verzamelden de mannen van de JO13-3 zich in de kleedkamer. Bijna iedereen was tijdig aanwezig en werden de opstelling en aandachtspuntjes besproken. Ruim op tijd betraden zij het veld om de warming up aan te vangen en was het wachten op de komst van de tegenstander.

Even voor negen kon eindelijk de aftrap genomen worden en was het FC Breukelen die de tegenstander direct voor de goal vastzette. Een beleg waar geen einde aan kwam. Met leuke combinaties en goede passes werd getracht de muur te slechten. Het ontbrak alleen aan dat stuk krachtig op het doel schieten. Het was leuk om te zien dat alle jongens elkaar de bal gunden maar hierdoor wel vergaten dat er gescoord moet worden om de wedstrijd te winnen. Hoop doet echter leven en we gaan eraan werken om ook dat stukje te verbeteren.

Na een tiental minuten op de helft van Vechtzoom te hebben gespeeld volgde een snelle uitbraak van hen en werd iedereen verrast door een onverwacht tegendoelpunt. Waar het 2-0 had kunnen staan stond het ineens 0-1. Een domper. De “All Whites” gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven de aanval zoeken en het was leuk om naar te kijken. Gesterkt door de voorsprong kroop ook de tegenstander uit zijn schulp en kwam er gevaarlijk uit.

Voor wat betreft de effectiviteit hadden ze een plus want tien minuten later stond er ineens 0-2 op het scorebord. Inmiddels met wat wissels ingebracht bleef het spelbeeld onveranderd maar gescoord werd er niet meer en zo werd met een 0-2 achterstand gerust.

Tijdens de rust kwamen er zo links en rechts wat pijntjes naar boven maar allen konden gelukkig door. Wel stonden ze als één man voor en achter elkaar en zo werden de licht geblesseerde speler geholpen en opgebeurd door de rest.

Begonnen aan de tweede helft met een wederom onveranderd spelbeeld hoewel beide teams elkaar niet veel ontliepen. Toch was het wederom de tegenstander die scoorde en de stand naar 0-3 tilde. Vanaf de zijkant werden de jongens nog eens opgezweept en schakelden nog een tandje bij. Waar zij aan het begin van het seizoen de hoofden bogen gingen ze nu volop de strijd aan. Uit een van de vele aanvallen werd Kalle tegen de grond geduwd en kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Onberispelijk werd deze binnen geschoten door Samuel die achter de bal had plaatsgenomen.

De wedstrijd kantelde en hoewel nog met een ruime achterstand rook FCB zijn kansen. Vechtzoom kwam nog maar sporadisch over de middenlijn en een ware belegering van het doel was wat Breukelen deed. Niet veel later was het Sufyan die de bal in het doelgebied ontving en vervolgens langs de keeper plaatste, 2-3. De druk was hoog, de scheidsrechter kwam ogen en oren tekort, er gebeurde van alles.

Zo was Joël die ineens aangevallen werd door vier spelers van de tegenpartij, en dit leverde een uitsluiting van 5 minuten op voor een speler. De trap die hieruit voortvloeide, een meter of 5 buiten de zestien, was voor Rogier die achter de bal plaats nam. Met een fraaie uithaal zakte de bal net niet genoeg en ging een kleine 20 centimeter over de goal, jammer.

De goed leidende scheidsrechter van Neerbos liep ineens naar een speler van Vechtzoom en ook deze kon met rood, definitief, het veld verlaten wegens belediging van de scheidsrechter. Voor even tegen negen maar de Powerplay leverde buiten een hoop sensatie geen doelpunten op. Helaas kreeg de hardwerkende thuisploeg geen loon naar werken maar toch had tevredenheid de overhand. Een leuke wedstrijd, een hoop kansen en leuk voetbal, ga zo door mannen.