Voorbeschouwing FC Breukelen – HVV Te Werve

Voor FC Breukelen was het een week van uiterste. De teleurstelling na de nederlaag tegen Westlandia was enorm, maar des te groter de vreugde toen FC Breukelen als winnaar uit het bekerduel kwam tegen en bij DHSC uit Utrecht. DHSC was op papier en in de praktijk de betere ploeg en was voornamelijk aan het aanvallen. Onze mannen lieten zich niet kennen en hebben met man en macht ‘de nul’ verdedigd. Met uiteindelijk penalty’s als gevolg om de wedstrijd te beslissen. Het werd een zeer spannende reeks. Nadat Jordy Best namens DHSC de achtste strafschop miste, wist onze centrumverdediger Roy Hom wel het net te vinden: FC Breukelen bekert door!

Morgen is HVV Te Werve uit Rijswijk de tegenstander. De bezoekers staan op een achtste plek met zes punten uit vijf wedstrijden. Er werd gewonnen van Vitesse Delft (3-1) en afgelopen week met 6-4 van Zwaluwen’30. De overige wedstrijden tegen FC Aalsmeer (2-3), Sportlust’46 (2-1) en XerxesDZB (5-1) gingen verloren. FC Breukelen staat momenteel op de tiende plaats met vier punten uit vijf wedstrijden.

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Joery Knoop, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband en Mark Simons in verband met een ontsteking aan zijn knie. Nick van Nieuwkerk herstelt voorspoedig van zijn meniscusoperatie en werkt er hard aan om zo snel mogelijk weer op het veld te staan.

Daarnaast ontbreekt Roy Hom aan de lijst met namen. Hij heeft in de wedstrijd tegen DHSC zijn knie geblesseerd en de ernst hiervan is nog even afwachten.