2e ronde Penaltybokaal 2017-2018

Afgelopen zaterdag was het in de 2e ronde van de nieuwe penaltybokaal de beurt aan de JO10-1 om te kijken hoeveel penalty’s ze achter keeper Niels zouden kunnen schieten. In de rust van de wedstrijd van ons vlaggenschip gingen de 5 aanwezige kanjers van de JO10-1 samen met wedstrijdmascotte Huub het veld op onder begeleiding van Jürgen. De koppies waren allemaal gespannen en het fanatisme van de boys spatte ervan af.

Max opende en schoot de eerste meteen feilloos in de hoek. Lieuwe mocht als nummer 2 aanleggen en schoot a la Johan Neeskens de penalty hard door het midden. Helaas was Niels blijven staan en pakte daarmee zijn eerste penalty. Koens was als derde aan de beurt en hij wachtte lang totdat Niels een hoek koos. Zonder twijfelen plaatste hij de bal in de andere hoek en ook hij had zo zijn eerste punt op het bord. Jarice ging als 4e achter de bal staan en hij liet zijn prachtige traptechniek zien. Met een mooie krul schoot hij de bal richting de bovenhoek. Hij had echter net te weinig snelheid aan de bal meegegeven waardoor Niels met een machtige zweefduik de bal kon keren. Jack was als laatste aan de beurt en zoals we van Jack gewend zijn, knalde hij de bal met een harde wreeftrap in de hoek. Ook Huub mocht (buiten mededinging) aanleggen en wist te scoren.

Uiteindelijk hebben de 5 spelers van de JO10-1 15 penalty’s genomen (allen spelers hebben er minimaal 1 gescoord en Koen had zelfs de perfecte score van 3 uit 3) en er zijn 10 ingegaan. Hiermee komt de score van de JO10-1 op 67% en nemen zij de eerste plaats over van de JO11-1.

Tijdens de volgende thuiswedstrijd, aankomende zaterdag thuis tegen Te Werve, is de JO9-4 van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de penaltybokaal. We zijn heel benieuwd hoe zij het eraf gaan brengen.

De stand in de najaarscompetitie van de Penaltybokaal 2017/2018 tot dusver is:

  • JO10-1 67%
  • JO11-1 57%