Voorbeschouwing FC Breukelen – R.K.V.V. Westlandia

Afgelopen week was het dan zover, de eerste competitie-overwinning voor FC Breukelen. Onze mannen reisden af naar Delft waar Vitesse Delft de tegenstander was. Binnen acht minuten gaf FC Breukelen zichzelf, met behulp van Vitesse Delft, al een hele fijne uitgangspositie.

In de vijfde minuut was het Vitesse Delft dat een vrije trap mocht nemen vanuit het achterveld en de bal werd teruggespeeld op de keeper. Na goed doorjagen van Daniël Kops wist hij de bal die de keeper gaf te onderscheppen en werd hij daarna onrechtmatig van de bal gezet: strafschop. Daniël benutte deze buitenkans zelf: 0-1. Nog geen drie minuten later werd er te kort teruggespeeld op de keeper en was het opnieuw Daniël Kops die de bal kon onderscheppen en ditmaal direct kon afronden: 0-2. In de 26e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. Na een goede bal van Vitesse Delft-aanvoerder Maarten Boek bedacht lliass Douadi zich geen moment en plaatste de bal op fraaie wijze over doelman Nick Turksma: 1-2. In de 77e minuut maakte Tom Kalkhuis een einde aan deze spanning door de 1-3 op zijn naam te schrijven. De eerste drie punten waren een feit en dit maakte het een aangename terugreis vanuit Delft.

Morgen wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Westlandia. Een club die vooral bekend staat om het eerste elftal op de zondag, dat uitkomt in de derde divisie. Maar dus ook met een zeer verdienstelijk eerste elftal op zaterdag in de eerste klasse. De bezoekers uit Naaldwijk staan momenteel op een twaalfde plaats met drie punten uit vier wedstrijden. FC Breukelen staat nu op de achtste plaats van de ranglijst met vier punten uit vier wedstrijden. De competitie-opening won Westlandia van WV-HEDW (3-1) en vervolgens werd er verloren van achtereenvolgens Forum Sport (2-1), ARC (0-1) en afgelopen zaterdag van FC Aalsmeer (5-1).

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Joery Knoop, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband en Mark Simons in verband met een ontsteking aan zijn knie. Nick van Nieuwkerk herstelt voorspoedig van zijn meniscusoperatie. Hij is inmiddels begonnen met hersteloefeningen en werkt er hard aan om zo snel mogelijk weer op het veld te staan.