Voorbeschouwing FC Breukelen – ARC

Na aan intensieve voorbereiding start zaterdag de competitie voor FC Breukelen met een thuiswedstrijd tegen ARC. Afgelopen weekend werd er in het bekertoernooi met 3-2 gewonnen van vv de Meern zaterdag. Doelpunten werden gemaakt door Roy Turksma (2x) en Raoul Sam-Sin. Hiermee verzekerden onze mannen zich van een plaats in de volgende ronde. Na een prima voorbereiding werd dus ook de poulefase in de districtsbeker naar tevredenheid afgerond. Aankomend weekend wacht de eerste ontmoeting in competitieverband.

Sportvereniging ARC uit Alphen aan den Rijn

Zoals gezegd, de tegenstander van zaterdag is ARC uit Alphen aan den Rijn. Hoewel beide ploegen elkaar niet vaak zijn tegengekomen, zijn er wel eerdere ontmoetingen geweest. Te beginnen met een bekerduel in augustus 2012, waar ARC met 5-4 als winnaar van het veld stapte. In het seizoen 2012/2013 waren er ook twee confrontaties in de competitie. Op Sportpark Broekdijk Oost werd het 4-4 en in Alphen aan den Rijn ging Breukelen er met de winst vandoor (2-4). De laatste wedstrijd tussen beide teams werd gespeeld in januari 2015. Het oefenduel werd met 3-1 gewonnen door FC Breukelen.

Terug naar het heden. Ook ARC heeft verschillende oefenduels gespeeld ter voorbereiding op de competitiestart. Er werd verloren van Capelle (4-0) en gelijkgespeeld tegen Swift (2-2), TAVV (3-3) en RVVH (1-1). Daarnaast kwam ARC als winnaar uit de poulefase van het bekertoernooi. Er werd gewonnen van RCL (2-1), RVC’33 (1-3) en DOSR (2-3). Beide ploegen starten dus met een goed gevoel aan de wedstrijd in Breukelen.

Een ander leuk feit om even bij stil te staan: FC Breukelen won nog nooit van een ploeg waar ARC-trainer Mark Evers aan het roer stond. Eerder was Mark Evers trainer van ODIN’59 en AVV Swift en van beide ploegen wist Breukelen in competitieverband niet te winnen. Daarnaast wacht een weerzien met oud-FC Breukelen doelman Aaron Balk!

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Alex Garin, Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma en Tom Kalkhuis.

Mark Simons ontbreekt in verband met een ontsteking aan zijn knie. Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart voorlopig in verband met een afgescheurde voorste kruisband. Sven Kolle heeft gisteren zijn voorste kruisband reconstructie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen en vanaf nu kan hij beginnen aan zijn herstel. Nino Scheenhart is inmiddels 3 maanden onderweg na zijn operatie en is aan het herstellen door middel van fysiotherapie.

Helaas is er ook slecht nieuws geweest voor centrumverdediger Nick van Nieuwkerk. Hij bleef last houden van zijn knie en uit zijn MRI-scan kwam naar voren dat er een scheur in zijn meniscus zit. De komende dagen moet blijken hoe zijn herstel wordt vormgegeven.