Het eerste elftal is er klaar voor

De voorbereiding is voorbij en zaterdag wacht alweer de eerste competitiewedstrijd tegen ARC uit Alphen aan de Rijn.

Een goed moment om even stil te staan bij de verrichten van ons eerste elftal in de afgelopen weken. In de diverse oefen- en bekerwedstrijden hebben de spelers aan elkaar kunnen wennen en de mogelijkheid gehad om zich te bewijzen. Niet alleen de resultaten zijn positief maar de gehele sfeer rondom het eerste elftal is uitstekend te noemen.

Het eerste wapenfeit was de toernooiwinst bij FC Abcoude. FC Breukelen als duidelijke overwinnaar. Vervolgens de bekercompetitie met name de wedstrijden tegen Elinkwijk en DHSC waren echte “bekerwedstrijden”. Met als resultaat plaatsing voor “knock out” wedstrijden van de districtsbeker.

De afgelopen week heeft de TC samen met hoofdtrainer Frans Schuitemaker de voorbereiding geëvalueerd. Hieruit kunnen we concluderen dat naast de ontwikkeling van het gehele elftal ook de spelers individueel progressie hebben gemaakt.

Met name de spelers die als stagiair waren toegevoegd aan de A-selectie hebben zich goed ontwikkeld. Spelers uit onze eigen jeugdopleiding (Roy Turksma, Nik van Tricht en Joery Knoop) hebben zich ondertussen aangediend als vaste waarde. Er is dan ook besloten om deze spelers een vaste aanstelling te geven voor de A-selectie.

Naast deze goede berichten heeft het eerste elftal ook tegenslag ondervonden door de zware blessure van Sven Kolle. Marc Simons ondervindt nog steeds last van een ontsteking aan zijn knie en Nick van Nieuwkerk heeft een meniscus blessure opgelopen. Ondanks deze tegenslagen is het moraal onder de spelers goed en wordt er keihard en met veel plezier gewerkt.

Al met al een mooie voorbereiding wat zich hopelijk voortzet in de competitie. Een nieuw FC Breukelen met een herkenbaar gezicht. We hopen dan ook dat wij ook dit seizoen weer de ondersteuning mogen krijgen van onze trouwe supporters.