Belangrijke informatie voor leiders/coaches m.b.t. MDWF

Het nieuwe seizoen start aanstaande zaterdag 2 september in alle hevigheid met de eerste wedstrijden in de bekercompetities.

De KNVB heeft wijzigingen gemaakt in de verwerking van spelerspassen, wedstrijdformulieren en dergelijke. Alles gaat nu digitaal via een speciale app op je telefoon. Er zijn GEEN fysieke spelerspassen meer! Dit noemen we het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (MDWF). Dit systeem vervangt de oude methode van invoer via een programma op een computer.

Het gebruik van het MDWF is alleen van toepassing voor alle teams van O12 en hoger inclusief dames, senioren en veteranen. Spelerspassen voor de O7 t/m O11 zijn namelijk niet nodig.

Wat betekent dit voor mij als leider/coach?

Het wedstrijdformulier moet voor elke wedstrijd begint worden ‘ingevuld’ op je telefoon. Dat kan via de Wedstrijdzaken app. Om de app te kunnen gebruiken heb je een KNVB voetbal.nl account nodig.

Het account kun je maken via de site voetbal.nl of de app Wedstrijdzaken - beschikbaar voor IOS en Android in de App Stores. Kies dan voor de optie Registreren.

Dit account moet gekoppeld zijn aan je KNVB nummer (relatiecode) en e-mailadres zoals die bij de club bekend zijn. Als dat nog niet het geval is of je weet het niet zeker neem dan zo snel mogelijk contact op via secretariaat@fcbreukelen.nl

Als je GEEN KNVB lid bent maar bent ouder van een kind dat wel lid is kun je die gegevens gebruiken. Zodra het account werkt kun je ons (FC Breukelen) vragen om je teammanager te maken zodat je het wedstrijdformulier kunt invullen.

Het is ook mogelijk dat iemand anders uit het team (een ouder bijvoorbeeld) de taak van het invullen van het formulier op zich neemt. Maar dan is wederom een KNVB account nodig welke bij FC Breukelen bekend is. Mag dus ook van het kind zijn.

Hulp en ondersteuning

Het is een nieuw systeem en het zal voor iedereen in het begin erg wennen zijn, maar we staan klaar om te helpen:

Resumerend

  • Registreer een account op voetbal.nl met het e-mailadres bekend bij de KNVB
  • Installeer de Wedstrijdzaken app
  • Maak je bij FC Breukelen bekend als teamleider/manager
  • Vul het formulier voor elke wedstrijd in via de app
  • Zit je vast: vraag ons om hulp!