FC Breukelen neemt alle prijzen in ontvangst op Orange Jobs Toernooi

De afgelopen week nam FC Breukelen deel aan het Orange Jobs Toernooi bij FC Abcoude. Zoals eerder gemeld werd de eerste wedstrijd winnend afgesloten. Er werd met 3-2 gewonnen van FC Abcoude door doelpunten van Daniël Kops (2x) Mike Versloot. Afgelopen zaterdag stond FC Weesp op het programma.

De zondag tweedeklasser ging aardig van start en het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden. Al snel bleek dat FC Weesp dit niet de hele wedstrijd ging volhouden en FC Breukelen nam het betere van het spel over. Dit hebben onze mannen ook niet meer uit handen gegeven. Er werden een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, maar voor rust leidde dit nog niet tot doelpunten. Na rust was het al snel raak. Onze nieuwe aanwinst Nick van Nieuwkerk bekroonde in de 48e minuut de genomen corner tot een doelpunt: 1-0. De rest van de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting de doelverdediger van FC Weesp. Nog twee keer was FC Breukelen trefzeker. In de 66e minuut werd na een goede verdedigende actie van Hans Kabalt de bal ingeleverd bij Daniël Kops die op zijn buurt Mike Versloot wegstuurde en hij besloot deze mooie combinatie met een doelpunt: 2-0. Daarna leek er weinig verandering meer te komen in de stand, maar Roy Turksma zorgde nog voor een prachtig slotakkoord. Vanaf een behoorlijke afstand schoot hij de bal in één rechte streept richting te kruising: 3-0.

Hiermee kroonde FC Breukelen zichzelf tot winnaar van het toernooi. Maar er werden nog meer prijzen verdeeld: De topscorer van het toernooi werd Daniël Kops, met drie doelpunten in twee wedstrijden. En Tom Kalkhuis ging aan de haal met de titel ‘beste speler van het Orange Jobs Toernooi’. Al met al een mooie week voor FC Breukelen, onze mannen gaan nu met een goed gevoel richting de officiële start van het seizoen.