Mooie afsluiting seizoen voor JO10-2

’s Ochtends om 10 uur was het nog net te doen. Tropische temperaturen op 27 mei 2017 bij de laatste wedstrijd van de JO10-2. Een oefenwedstrijd tegen IJFC JO10-2. Om het seizoen lekker af te sluiten. Zonder Melle, maar met Seth als invaller konden we er nog 1 keer tegenaan.

Gelijk vanaf de aftrap ging het balletje bijna symbolisch even het hele team (op keeper Reno) langs. We bleven zeker in de eerste helft lekker overspelen. Het balletje het werk laten doen. Zodat je zelf met die hitte niet te veel hoeft te lopen. En dan is het helemaal niet erg om af en toe de lange bal te spelen. Teams als Manchester United winnen daar tegenwoordig Europa League finales mee.

Seth ging gelijk lekker los. Mannetje passeren op rechts en dan wel het overzicht gehouden. Het schot werd nog tegengehouden door de keeper, maar Sytse was attent meegelopen en wist wel raad met dit buitenkansje. Op zijn geheel eigen wijze wist hij de bal over de doellijn te werken. Vier minuten gespeeld; 1-0 voor.

Even namen we wat gas terug en ook IJFC liet zich in die fase van het wedstrijd gelden. Maar ze kwamen in de buurt van Reno net wat te kort. Aan de andere kant een schitterende aanval. Ollie gaf een prachtige dieptepass op Seth. Lekker in de loop, precies de juiste snelheid. Je zou zeggen dat het niet mis kon. Maar de keeper verkleinde zijn doel net genoeg, waardoor Seth op de paal mikte.

Het was een kwestie van tijd dat de tweede zou gaan vallen. Seth gooide er een fraaie solo uit over rechts (in de richting van de schaduw waar de temperatuur zeker een graad of vijf lager aanvoelde dan op de rest van het veld) en passeerde met een mooie lichaamsschijnbeweging de keeper. Dan de bal met links in het lege doel schuiven en na een kwartier spelen staat de 2-0 op het bord.

IJFC begon al een beetje op te geven. 20e minuut. Dwars door het midden een een-twee van Pom en Seth. Waarbij Pom de trekker overhaalt en de derde van de dag maakt. De geboden tegenstand bood ons de mogelijkheid om slot op de deur Raf mee naar voren te sturen. Zou het gaan lukken om ook hem op de lijst van doelpuntenmakers te krijgen? Het leek er al snel op. Twee verdedigers dachten daar anders over. Het lukte Raf nog wel om de bal bij Floris te krijgen. Die schoof de bal net naast het doel.

Twee minuutjes voor tijd de 4-0. Sytse passte op Ollie die de bal niet helemaal vol raakte. Gelukkig kreeg de bal wat extra vaart van een verdediger van IJFC waardoor de bal over de lijn rolde.

Rust. Even in de schaduw, snel wat limonade tanken en goed naar coach Patrick luisteren voor de aanwijzingen voor de tweede helft.

Die aanwijzingen waren waarschijnlijk heel goed. Want het balletje ging weer snel rond. Waarbij Pom het laatste station is. De voorzet landt op een been van een IJFC’ er. Bal weer terug bij Pom die dan maar aanlegt voor een schot. En zo voor de vijfde van de dag zorgt. Twee minuten gespeeld, wedstrijd gespeeld.

Raf kon meer en meer in de spits blijven. Maar het blijkt toch nog lastig om heel snel om te schakelen van verdediging naar aanval. Gelukkig hoefde hij het niet alleen te doen. We zetten met zijn allen veel druk, waarbij de vele kopballen van Ruben de druk superhoog hielden.

In de derde minuut was de druk zo hoog dat IJFC niet wist wat te doen. Het leverde een heuse voorzet op. Voor Seth. Die niet hoefde na te dekken wat hij met dit buitenkansje zou doen. Gewoon die bal in de korte hoek tegen de touwen jagen. 6-0.

In de twaalfde minuut weer een mooie combinatie. Pom passt in de diepte op Sytse. Die zet de bal voor op Seth. Goal nummer 3 voor hem.

En even voor tijd maakte Pom de laatste van het seizoen. Waar Ollie geen geluk had met zijn vele schoten van afstand, wist Pom de bal wel van zeer ver langs de keeper te krijgen. Met 8-0 hadden we op deze manier een mooie afsluiter van het seizoen.

De statistici zijn nog druk aan het rekenen hoeveel punten we haalden, wat het percentage balbezit was en andere belangwekkende trivia.

Wat we al wel weten, is wie de 96 (!) doelpunten maakten. 6 keer werden we geholpen door de tegenstander die de bal achter hun eigen keeper legden. Invallers Jorian (2), Lars (2), Imre (2) en Seth (3) hielpen ook mee. Dan onze eigen spelers Milan prikte er aan het begin van het seizoen 1 in. Floris miste een groot deel van de wedstrijden door blessureleed. Wist er desondanks 2 te maken. Sacha maakte er stiekem 6 Melle ook 6, waaronder een hattrick Ruben kwam het team versterken en scoorde 8 keer.

En dan de top 3. De bronzen schoen is voor Sytse die meesluipend uit de verdediging tot 12 doelpunten kwam. Pom kwam tot een fraai totaal van 20. Goed voor de zilveren schoen. En dan houden we nog 1 doelpuntenmaker over. Maar eerst worden Reno en Raf genoemd in deze lijst. Want je kunt doelpunten scoren tot je erbij neervalt, als er aan de achterkant meer vallen win je nog niet. De gouden schoen, met 26 doelpunten (dat zijn er 5 meer dan de topscoorder van de Eredivisie Jorgensen): Ollie.