Overtuigende overwinning JO11-1

Het is inmiddels schering en inslag voor de JO11-1, een paar wedstrijden op en 5(!) weken af. Voor de derde keer dit seizoen hebben de mannen met ambitie 5 weken ongewild rust gehad. Enigszins gunstig want de blessuregolf duurt voort. Velen hadden de wedstrijd van afgelopen donderdag (Lyon – Ajax) nog in de benen zij het dan dat ze voor de buis zaten. Gelukkig werd er pas rond 10.00 uur afgereisd naar Hilversum voor de wedstrijd tegen Altius.

Met Ryan die afgelopen woensdag voor het eerst sinds 8 april weer op het trainingsveld stond om vandaag zijn eerste minuten te maken. Daarnaast was de selectie aangevuld met Jip en Benjamin vanuit de JO11-2, het was krap maar vanaf veld 3 naar de sporthal en zo werd er met 9 spelers vertrokken. Ruim op tijd aangekomen in Hilversum werd de kleedkamer opgezocht en de tactiek doorgenomen. Het veld op voor de warming-up en na het praatje van de scheidsrechter kon worden begonnen aan de wedstrijd. Altius startte fel maar het gegroepeerd spelende FC Breukelen gaf geen centimeter ruimte. Aan de andere kant kwamen de schoten snel achter elkaar maar de lange keeper van de tegenpartij had niet al te veel moeite met de schoten hoewel aangegeven was de schoten laag en in de hoek te plaatsen.

Het aftasten duurde 6 minuten toen na een diepe bal van Ryan Levi werd bereikt. Deze zette goed door en de pass op Presley was perfect. Koel werd de bal binnen geschoten na een leuke combinatie. Drie minuten later was het weer raak maar nu in omgekeerde volgorde. De pass was nu van Samuel op Presley deze zette door langs de buitenkant en trok naar binnen. Met een steekpass speelde hij Levi in en vanuit een moeilijke hoek schoot hij laag en onhoudbaar langs de keeper. Binnen 10 minuten een 0-2 voorsprong maar een foutje bracht de spanning direct terug. Een onoplettendheid en de bal werd snel doorgespeeld en buiten bereik van Lars binnengeschoten, 1-2. Hoewel de inmiddels voor Ryan in het veld gekomen Jip liet zien dat hij prima mee kon in de achterhoede was het soms toch even alle zeilen bijzetten, maar keeper Lars had weer die befaamde dosis geluk en een aantal fantastische reddingen. Aan de andere kant waren er kansen te over maar net niet scherp genoeg ingeschoten of net te diep gespeeld.

De rust werd slechts met een 1-2 voorsprong ingegaan en felheid en druk zetten waren de sleutelwoorden. De kansen en daarmee de doelpunten komen vanzelf wel.

Met een lichte fantasieopstelling werd begonnen aan de 2e helft. Presley werd als laatste man geposteerd en Jorian in de voorhoede. Ook Benjamin stond weer in de voorhoede en onder aanvoering van de sleurende Joris werd de draad weer opgepakt. Het duurde tot de tiende minuut na rust eer de score werd opgevoerd door de “All Whites”. Wederom een steekpass van Presley stond aan de wieg van het doelpunt. Ingespeeld op Joris liet deze iedereen achter zich en schoot onberispelijk binnen. Vijf minuten later was de marge wederom geslonken. Hoewel het totaal voetbal principe gehanteerd wordt bleef men voorin hangen en de doorgeschoven spelers van Altius waren teveel voor de mannen uit Breukelen, 2-3. Er werd fel gestreden door beide partijen en de beste kans voor Altius kon Lars met een uiterste strekking tegen de lat aantikken, de bal viel vervolgens dood op of voor de lijn. Het net bewoog maar dat kwam door de voeten van Lars, en uiterst zelfverzekerd hield Lars een hand op de bal en trok deze niet ála Zoet van PSV tegen zijn borst aan. De scheidsrechter keek, oordeelde en liet verder spelen, waar maak je dit nog mee, klasse!

Levi verschafte zich nog een fantastische kans maar uit de draai schoot hij met een lob net over de goal. In de 46e minuut was het wederom Joris die de marge op 2 bracht. Sprintend en draaiend speelde hij zich vrij en scoorde de 4-2. Even later was het Presley die ook zijn 2e binnen schoot en was de wedstrijd gespeeld. De slotfase was geheel voor FCB en waar de strijd volop aangegaan werd was Altius vooral moe. Benjamin had in deze fase een aantal kansen maar net niet het geluk. Zo werd er dan ook na strak na 25 minuten afgefloten door de goed leidende scheidsrechter met een 2-5 uitslag.

Ondanks de aanpassingen in het team een overtuigende overwinning en gaan we op naar de 2e wedstrijd van vier in anderhalve week tijd. Woensdag a.s. gaan wij uit naar RKAVIC waar om 19.00 uur wordt afgetrapt.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.