Spannende wedstrijd JO13-1 tegen de Vecht

Het einde van het seizoen nadert en zo ook de ontknoping in de 3e klasse van de voorjaarscompetitie. Naast een derby was het een rechtstreeks duel om het kampioenschap tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie. In een druilerig weer hadden naast de 2 teams de supporters van beide kampen verzameld om het hoofdveld waar om klokslag 10:00 uur de aftrap plaats vond.

Onze jongens gingen er gelijk voor, maar het lukte telkens net niet en De Vecht gaf goed weerstand, wat af en toe een gevaarlijk moment voor de goal van Job bezorgde. Halverwege de eerste helft kreeg Breukelen een corner, welke terechtkwam bij de Anicet, welke hem hard in de netten schoot achter de keeper van Vecht, 1-0. Het feestje werd door de jongens gevierd bij de corner.

De Vecht gaf zich niet gewonnen en maakte het onze jongens niet gemakkelijk. Dat bleek toen ze na enkele minuten de 1-1 binnenschoten. Het spel golfde op en neer en de scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip toen de bal de hand van een speler van Breukelen raakte binnen het strafschopgebied. De speler van Vecht nam een aanloop, schoot maar onze sluitpost, Job, keerde de inzet en de stand bleef 1 – 1. Dit was gelijk de ruststand.

De tweede helft liet de zon zich af en toe zien en was het heerlijk vertoeven langs de lijn. De ploegen kwamen fris uit de kleedkamer en deden niet voor elkaar onder. Breukelen vocht voor een versteviging van de eerste positie en de Vecht voor de laatste strohalm om kampioen te kunnen worden.

Het was een echte derby en voor de supporters langs de lijn was het een opluchting toen Maxim alleen voor de keeper kwam en de bal zeer rustig naast de keeper en tussen de palen plaatste, 2 – 1. 10 minuten voor tijd kreeg Julius de bal van Maxim en schoot hem hard achter de keeper, 3 – 1.

De laatste 10 minuten probeerde de Vecht de aansluitingstreffer te maken, maar dit lukte niet en zo won Breukelen ook deze competitiewedstrijd en is het kampioenschap een feit. Een compliment aan alle spelers en de trainer.