Laatste wedstrijd JO19-3: gewonnen van de ongeslagen kampioen!

Toen het seizoen 2016-2017 pas een paar weken gestart was, bleken de JO19-3 en de JO17-3 te weinig teamleden te hebben, waardoor het op zaterdag niet lukte met een voltallig team aan te treden. Er werd besloten de JO17-3 op te heffen en wat te schuiven met spelers, waardoor meerdere JO17-3 (ook eerstejaars) onderdeel gingen uitmaken van de JO19-3. De huidige samenstelling bestaat uit 1 tweedejaars A-speler, 6 eerstejaars A-spelers, 3 tweedejaars B-spelers en 5 eerstejaars B-spelers.

Het was in het begin even wennen en ingespeeld raken op elkaar, maar ze hebben een prima prestatie neergezet.

Afgelopen zaterdag, na de één na laatste speelronde, bleek Benschop JO19-1 ruim kampioen te zijn geworden en wij op een mooie 6e plek te staan in een competitie met 12 teams. We zijn in de bovenste helft geëindigd en dat met zoveel jongens die eigenlijk nog een leeftijdscategorie lager mochten spelen. Voor woensdag 10 mei stond de laatste wedstrijd gepland, die nog ingehaald moest worden door Benschop en Breukelen. Met meerdere jongens die met hun eindexamen bezig zijn, hebben we aan Benschop gevraagd of ze de wedstrijd echt wilden spelen, gezien er zowel voor hen als voor ons, geen verschuiving in de ranking meer kon plaatsvinden. Maar Benschop wilde deze wedstrijd echt spelen. Met een drietal invallers uit de JO19-2 reisden we af naar Benschop.

Op hun website stond een stuk dat ze kampioen zijn geworden (21 wedstrijden gespeeld, waarvan 19 gewonnen en 2 gelijk gespeeld) en dat ze het seizoen woensdag zouden gaan afsluiten met de laatste wedstrijd tegen FC Breukelen. Maar FC Breukelen leek het geweldig om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Natuurlijk, winnen zou geweldig zijn, maar dat verwacht je niet tegen een ongeslagen kampioen.

De eerste helft waren we echt de betere partij. De beste kansen, maar ze wilden er maar niet in. Wat wel gezegd moet worden, ze speelden in een andere opstelling dan ze gewend waren, omdat ze dachten op een ludieke manier het seizoen, alsnog winnend, af te sluiten. Echter, in de 40e en 41e minuut prikte Cody er twee in.

Dit gaf de jongens in de tweede helft vleugels en ze waren zeer gedreven om de winst niet meer uit handen te geven. Echter, bij Benschop had iedereen zijn bekende plek in het veld weer ingenomen, want ze wilden het niet laten gebeuren. Het was zeer spannend, de adrenaline stroomde bij iedereen. Toen moest Paul er uit met een gele kaart voor praten, terwijl hij niet tegen de scheidsrechter, maar tegen aanvoerder Luuk sprak. En juist toen Paul na 10 minuten terug mocht keren, werd de 1-2 door Benschop gemaakt. Nog meer adrenaline, slecht voor ons hart, wat was het spannend.

Ruim in de extra tijd dacht Benschop de 2-2 gescoord te hebben en wij baalden zichtbaar. Het doelpunt werd in eerste instantie ook gegeven. Maar onze grensrechter Collin stond met zijn vlag omhoog voor buiten spel. De scheidsrechter ging verhaal bij hem halen en keurde het doelpunt alsnog af. De extra tijd leek eeuwen te duren, maar toen de wedstrijd werd afgefloten, stond er een mooie 1-2 op het scorebord.

Een geweldige afsluiting van het seizoen. In de laatste wedstrijd winnen van de kampioen (59 punten en een doelsaldo van 106), wat geen enkel team in de eerste 21 wedstrijden is gelukt, dat voelt toch geweldig! Vandaar dat ze nu met zijn allen wel even in het zonnetje gezet mogen worden.

Op de foto: onderste rij v.l.n.r.: Sudeysi Ali Gulleed, Cody Coesel (JO19-2) en Luuk Ravestein middelste rij v.l.n.r.: Mark Geelen, Rick Leeflang, Daan van Nieuwenhuizen, Menno Vermeulen (JO19-2), Collin Ravestein, Tom Remmerswaal, Paul Povgovkine, Arnold Zijderveld (JO19-2) en Melle Valkenburg bovenste rij v.l.n.r.: Daan de Graaf en Damian Honkoop

Afwezig i.v.m. examens en niet op de foto: Jelle van Delft, Danilo Lodder, Koen Masteling en Roy van Senten