Ajax – FC Breukelen

Morgen reist FC Breukelen af naar Sportpark De Toekomst voor een wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers staan op een zesde plaats met 39 punten uit 24 wedstrijden. Na het duel van vorige week tegen RVVH is de realiteit doorgedrongen bij FC Breukelen. De achterstand op Sliedrecht is opgelopen tot 10 punten. Een flinke afstand om te overbruggen in nog maar vier wedstrijden. De kansen voor onze mannen zijn tot een minimum beperkt, maar dat wil niet zeggen dat FC Breukelen de handdoek in de ring gooit. Er staan nog vier duels op het programma in de Hoofdklasse A. De hoofdklasse waar Breukelen vorig jaar zo hard voor gevochten heeft en waar onze mannen tot het einde blijven strijden.

Op 12 november jl. werd het thuisduel gespeeld tegen Ajax. De beginfase van die middag was voor de Amsterdammers. Een belegering van het FC Breukelen-doel was hiervan het gevolg. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven onze mannen overeind. De belegering werd iets getemperd door een afstandsschot van Nino Scheenhart in de 14e minuut, dat maar nét over het doel verdween. Daarna nam de druk van Ajax iets af, maar de bezoekers bleven het betere van het spel houden. Met ziel en zaligheid werd er als team verdedigd en ook keeper Nick Turksma stond zijn mannetje met een aantal goede reddingen.

In de tweede helft ging Ajax wederom op zoek naar de openingstreffer. De ruimtes werden groter en hierdoor kwam FC Breukelen meer aan voetballen toe. In de 65e minuut was er een spannend moment in het 16-metergebied van Breukelen. De bal kon niet goed worden weggewerkt en Ajax bleef het doel van Nick Turksma bestoken. De scheidsrechter zag onze jongste telg Dave Hensbergen hands maken bij één van de verdedigende acties. Hij was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip en tot overmaat van ramp stuurde hij Hensbergen met rood van het veld. Die naar eigen zeggen de bal op zijn neus en schouder kreeg. Voor Ajax-spits Rowendy Schoop was dit een koud kunstje en hij schoot de strafschop in de kruising. In de resterende wedstrijd wilde FC Breukelen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het harde werken van daarvoor had al veel energie gevraagd.

De wedstrijdselectie voor morgen bestaat uit Dave Hensbergen, Deen van Embricqs, Faouzi Ben Yerrou, Hans Kabalt, Jesse van Riet, Jori van de Merkt, Marc van Rees, Mark Rutgers, Martin Turksma, Nik van Tricht, Nourdin Bouramza, Ömer Özcelik, Roy Hom, Sam Osei, Stan de Wit en Tom Kalkhuis.

Rachid Moamdi en Nick Turksma zitten de tweede wedstrijd schoring uit. De blessurebank van Breukelen blijft onveranderd. Daniël Kops, Mark Simons, Rogier Gerritsen en Nino Scheenhart maken geen deel uit van de wedstrijdselectie komende zaterdag.