Tevredenheid JO11-1

Elf maart ’17 de competitie is alweer aan 6e speeldag toe en de JO11-1 gaat eindelijk op voor zijn derde wedstrijd. Na een gedwongen rust periode, de laatste wedstrijd dateert alweer van 4 februari mocht men vandaag thuis aantreden tegen RKAVIC afkomstig uit de 1e klasse. Deze ploeg bivakkeert op dit moment op de 2e plaats en had met 6-1 gewonnen van ’s Graveland waar wij weer van verloren. Hoewel er de afgelopen weken wel keihard doorgetraind is, bleek een oefenwedstrijd niet te regelen. De vraag was dan ook waar staan we op dit moment?

De warming-up aangevangen op het trainingsveld werd deze weer afgesloten op het speelveld. Na het handen schudden werd de wedstrijd gestart met de aftrap voor Breukelen. Op snelheid werd getracht de eerste knal te geven maar snel naar buiten gespeeld door Levi liep Presley zich vast in een kluwen van spelers in plaats van buitenom te gaan. De snelle tegenaanval die hieruit volgde was een makkelijke prooi voor de achterhoede. Het spel golfde snel op en neer met over en weer kansen voor beide ploegen. Lars stond weer zijn mannetje, heersend in zijn fictieve strafschopgebied. Na 10 minuten werd de score geopend door FC Breukelen maar wel op de verkeerde manier. RKAVIC had de bal naar voren geschoten om een snelle aanval op te zetten. Lars kwam dreigend uit lopen en zoals het hoort LOS schreeuwend om de bal te ruimen. Snoeihard schoot hij op de rug van de wegduikende Ryan de bal rolde richting de goal en ondanks de sprint werd de bal net achter de doellijn gestopt. Hier was voor de goed leidende scheidsrechter Remmerswaal geen Hawkeye nodig om de goal goed te keuren. De verzorger diende er aan te pas te komen omdat zowel de Lars als Ryan gehavend achter bleven. Vijf minuten later werd de achterstand vergroot met een klutsgoal. De “All Whites” bleven strijden voor elke meter, het verschil was niet groot maar de pech wel aan die zijde. In de 19e minuut werd de achterstand verkleint. Levi kwam van achteruit naar voren en van een meter of 10 over de middenlijn haalde hij uit en zag de bal in de goal verdwijnen.

Met deze stand werd de rust bereikt en de eenheid bleek groot. Gebrand op een positieve afloop van de wedstrijd werden de aandachtspuntjes doorgenomen. Er valt zeker wat te halen en zo werd begonnen aan de 2e helft.

Aldus geschiedde en in de 28e minuut was een snelle aanval over links opgezet door Jorian ingespeeld op Deylano. Deze tikte door op Tieme en werd vervolgens Presley bereikt. Afstormend op de goal punterde hij met links onhoudbaar in de bovenhoek. Blijdschap alom gevolgd door een domper. Levi bleef geblesseerd liggen en het spel ging verder. Deze uitgelezen kans lieten de gasten zich niet ontnemen en zo was de achterstand weer een feit. De rug werd weer gerecht en na een door Samuel gestopte aanval speelde deze Joris in. Met een slimme bal werd Tieme goed de diepte ingestuurd. Op het juiste moment gestart liep hij op snelheid naar de goal en messcherp werd de stand weer gelijk getrokken.

Met nog 5 minuten te gaan werd wederom gescoord door RKAVIC. Hoewel met diverse corners van Ryan en Samuel getracht werd de stand weer gelijk te trekken werd met deze kansen niet zuinig omgesprongen. Het laatste wapenfeit bleek een kopbal van Deylano welke de juiste richting miste en zo hoog over ging. Uiteindelijk werd met een 3-4 stand voor het einde van de wedstrijd gefloten en bleven de diverse spelers op het veld liggen om het onterechte verlies te verwerken. Toch kan men met tevredenheid terug kijken naar deze wedstrijd daar met het kleinste verschil werd verloren en daarnaast net dat stukje geluk ontbrak. Uiteraard was het niet in de laatste plaats ook de inzet van de mannen die lieten zien niet voor de tegenstander onder te doen.

Volgende week wordt om 9.45 uur afgetrapt thuis tegen koploper RODA ‘23.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.