Genieten langs de lijn

Eigenlijk gaan we dan profiteren van het feit dat de spelers van de JO11-4 wat ouder worden. We mochten om 9u45 aftrappen. Dus lekker relaxed ontbijten, tasje pakken en op de fiets naar de club. En als Koos dan ook nog een scheidsrechter geeft geregeld, dan staat niets een leuke pot in de weg. ROBBIE BEDANKT, is voor herhaling vatbaar!

We begonnen als echte profs. Allemaal in een rij en vervolgens elke tegenstander een hand geven. Die houden we erin.

Na heel even aftasten bleek al snel dat we de bovenliggende partij waren. Net als vorige week, alleen hadden we toen enorm veel moeite om het net te vinden. Maar eens zien of het deze week te scoren makkelijker zou gaan. En na wat halve kansjes was het de nog niet helemaal fitte Ollie die toch de eerste aantekende. En dat nog wel met zijn linker. Hij wordt meer en meer tweebenig lijkt het wel. Het volgende wapenfeit was ook van zijn hand. Of beter, rechterschoen. Een schot op de onderkant van de lat was snoeihard, maar vloog het veld weer in. We zetten druk naar voren, maar de concentratie was er niet helemaal. Victoria werd wat sterker en ze waren vooral erg goed in het razendsnel omschakelen van verdediging naar aanval. En als dat vooral op het middenveld niet altijd even snel wordt opgepakt bij FC Breukelen dan ontstaan er kansen. Zo ook in de vijftiende minuut. Counter, Raf kan de angel er niet uithalen en aanvoerder Reno moest vissen.

De tweede helft van de eerste helft was echt wel voor de bezoekers. Gelukkig waren de schoten niet altijd even sterk. Eentje was wel heel hard, maar als je op de paal mikt, dan gaat de bal er niet in. Rust met een gelijke stand dus.

Begin van de tweede helft. Missertje van Sytse achterin en Victoria strafte dit genadeloos af. Opeens kijken we tegen een achterstand aan. Dat was niet de bedoeling. Maar we hadden nog tijd genoeg en twee minuten later krijgen we een mooie kans. Overtreding op het middenveld. Best nog een stukkie tot de goal. Ollie neemt de vrije trap en gooit m hoog voor de pot. Ruben stelt zich op bij de tweede paal. Keeper gaat half onder de bal door en het is dan een eenvoudig klusje voor Ruben om de bal in het lege doel te werken. 2-2.

Vanaf dat moment gaat het weer lopen. Maar moeten we nog wel waken voor de tegenaanval. Gelukkig hebben we dan altijd nog Raf, Sytse of Pom achterin lopen en ook Sacha verdedigde bij vlagen een aardig potje mee. Dus achterin zat het wel goed, maar we moesten natuurlijk nog wel scoren om de drie punten in Breukelen te houden.

Spoiler alert: In de laatste tien minuten lukt dat. En hoe. 15e minuut. Corner van Sytse. Bal komt ver, te ver lijkt het. Maar Ruben heeft zijn favoriete stekkie weer ingenomen. Bij de tweede paal dus. Bal op het hoofd, zuiver ingekopt en we leiden weer. Twee minuten later de mooiste goal van de dag. Ollie op rechts, bal raken met buitenkant rechts en dan over de keeper heen in de verre hoek. Bij studio sport hadden ze deze nog wel een paar keer herhaald. De coaches gaven elkaar een high five. Deze pot is binnen.

Laatste vijf minuten gaan in. En dan maar weer eens laten zien hoe we inmiddels hebben geleerd om samen te spelen. Reno heeft de bal. Geeft de bal mee aan Ruben. Passt de bal langs de lijn richting Ollie. Die maakt een actie en bezorgt de bal bij Melle. Schot! Goal! Zijn eerste van het seizoen. Nog drie minuten. Volgende kans. Melle op Sytse. Speelt de bal een klein stukje de ruimte voor zichzelf in. Schot uit de draai in de verre hoek, keeper kansloos; 6-2.

En in blessuretijd de zevenklapper. Wederom een corner van Sytse. Nu niet bij de tweede paal, maar heerlijk op het hoofd van Ruben die voor zijn derde van de dag tekent. Uw reporter was net op tijd om het moment vast te leggen.