JO11-4 speelt fantastische tweede helft

Zaterdagochtend om half negen stonden de gladiatoren in het schemerdonker op het veld voor een wedstrijd tegen Altius. De supporters hadden de hele avond de hoop dat er gewon uitgeslapen zou kunnen worden, maar we speelden op het enige kunstgrasveld en dat lag er inderdaad prima bij.

Zonder de geblesseerde Floris stond de rest relatief fris en fruitig op het veld. En vanaf het begin van de wedstrijd waren we veel sterker. De tegenstander was duidelijk een maatje te klein en er werden zeer fraaie aanvallen op de mat gelegd. We kregen ook alle ruimte en in plaats van zelf met de bal te gaan lopen gebruikten we de ruimte vooral om in te lopen. Er werden dus mooie steekpasjes gegeven en natuurlijk ook wel mooie passeeracties gemaakt.

Een goal hing in de lucht. Maar we vergaten 1 belangrijk aspect van het spelletje. Namelijk hard en gericht op doel schieten. We deden het wel, maar niet overtuigend genoeg. En als we dan schoten stond er een fel keepertje in het doel. We gingen rusten met een 0-0. Niet bloedeloos, want in een spaarzame uitval van Altius kregen ook zij nog een dot van een kans. Maar als altijd stond Raf goed te verdedigen (en hadden we wat mazzel dat Altius niet verder dan een zondagsschot kwam).

Rust met limo en opbeurende woorden. Zo blijven spelen, dan komt het goed. Het duurde nog even, maar in de tiende minuut brak Ollie (wie anders ;-) de ban. Met links! Hij was attent toen de keeper redding bracht op een schot van Pom. En toen knakte er eigenlijk iets bij de tegenstander.

Wij roken bloed en man of the match Melle ging voorop in de strijd. Als een Arjen Robben maar dan met haar en zonder schwalbes maakte hij beweging na beweging, passeeractie na passeeractie en pass na pass. Heerlijk om naar te kijken.

Sacha liet zich ook niet onbetuigd en wisselde acties af met passes. Ruben stofzuigerde, Pom schoot enorm veel richting doel maar steeds in de te korte hoek, Sytse stoomde op vanuit de verdediging en Reno stond te kou kleumen. Die was er op gebrand om de nul te houden.

De goals vielen aan de goede kant. 0-2 na weer zo’n mooie actie van Melle op links, goeie voorzet en Ollie die doeltreffend afrondde. De derde was van Sytse. Uit een corner van Ollie raakte hij de bal met de knie of een ander lichaamsdeel. Maakt net uit, dit soort doelpunten tellen ook. En weer duurde het wat langer voordat Altius de aftrap nam.

Een na laatste minuut: Ollie op stoom vanaf het middenveld. Pom loopt attent mee. Maar het instinct van de spits wint. Derde goal van de dag, vierde in totaal. Wedstrijd klaar. Zeker nadat de keeper licht geblesseerd raakte en niet meer wilde.

De tweede helft was super. Heerlijk om naar te kijken met een kopje koffie in de hand. De scheidsrechter was ook onder de indruk en gaf nog een extra doelpunt door; officiële uitslag 0-5.