DHSC JO9-1 - FC Breukelen JO9-1: 4-1

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Onze toppers van de JO9-1 mochten debuteren in de 1e klasse. Nadat onze helden afgelopen najaar zonder puntverlies en een schrikbarend positief doelsaldo de titel hadden gepakt in de 3e klasse, was het hoognodig om betere tegenstanders te krijgen. Daarom hebben onze mannen promotie mogen maken naar de 1e klasse met als verwachting dat ze iedere wedstrijd flink aan de bak zullen moeten. En dat werd afgelopen zaterdag voor het eerst getest.

Overigens waren het niet alleen onze toppers die gelijk getest werden, dat gold ook voor de ouders en de leiders. Een uitwedstrijd om 8.30 betekent al gauw dat je op zaterdagochtend ergens rond 7.30 met z’n allen verzamelt waardoor de wekker op zaterdagochtend al om 7 uur af moet lopen… Da’s toch best vroeg voor een zaterdagmorgen, maar dat geheel terzijde. Alle toppers waren op tijd en met een selectie van Armin, Mauro, Hidde, Julian Finn, Jack, Lieuwe, Max en Koen werd de vroege reis naar Utrecht ondernomen. Jacob moest helaas verstek laten gaan deze wedstrijd, maar de volgende keer is hij er gelukkig weer bij.

Met Armin in de eerste helft op goal ging de wedstrijd om 8.30 van start. Het was duidelijk dat de eerste paar minuten onze mannen even moesten wennen aan de eerste klasse. De tegenstander was feller, sneller, sterker en beter dan dat ze tot nu toe gewend waren en je zag dat onze toppers zich daar tegen moesten gaan wapenen. In de beginfase werd dit hogere tempo onze mannen fataal en na een minuut of 12 keken we, door 2 persoonlijke fouten achterin tegen een 2-0 achterstand aan. Vanaf dat moment rechtten onze jongens hun rug en was het zichtbaar dat ze meer en meer grip kregen op de tegenstander. Als snel na de 2-0 wisten onze mannen de eerste kansen te creëren en wisten ze Max, Julian Finn en Mauro in goede schietpositie te krijgen. Toch gingen we rustten met een 3-0 achterstand door een fenomenale knal van DHSC in het rustsignaal. De bal vloog stijf in de kruising waardoor Armin, die verder verdienstelijk keepte, volstrekt kansloos was.

Jacob was zoals gezegd deze wedstrijd afwezig en daarom mocht Julian Finn het in de tweede helft als doelman gaan proberen en Armin kwam als veldspeler erbij. Helaas was er geen wonderlimonade in de rust, dus de coaches moesten het deze keer hebben van een wonderspeech. De teleurstelling van de achterstand werd onze jongens uit het hoofd gepraat en ze werden vooral gewezen op het feit dat ze met de minuut beter gingen voetballen. Als ze de stijgende lijn ook in de tweede helft konden volhouden, dan zou het doelpunt vanzelf vallen. En dat lukte onze mannen meer dan voortreffelijk. De tweede helft liet dan ook een geheel ander beeld zien dan de eerste.

Waar het initiatief in de eerste helft bij DHSC lag, zo namen onze kanjers het initiatief in de tweede helft brutaal over. Aan de hand van een uitblinkende Lieuwe streden onze jongens voor iedere meter die ze waard waren en het was dan ook volledig verdiend dat de 3-1 viel. Nog mooier was het dat deze gescoord werd door Hidde, die hiermee zijn eerste doelpunt te pakken had! En onze mannen bleven jagen op meer. Aan alles was te voelen dat de zenuwen bij DHSC toe waren geslagen en de DHSC-coaches waren bijkans op de middenstip te vinden om hun mannen naar voren te schreeuwen, zo stonden ze onder druk. Kans op kans werd er gecreëerd maar helaas wilde de bal er niet meer in terwijl dit volledig verdiend was geweest. Dat er dan nog 1 aan de andere kant viel achter de verder voortreffelijk keepende Julian Finn was slecht voor de statistiek. De eerste helft resulteerde in een 3-0 nederlaag, de tweede helft was een mooi 1-1 gelijkspel.

Het debuut in de eerste klasse mag dan wel geen punten hebben opgeleverd, onze mannen hebben deze wedstrijd laten zien dat ze volledig terecht naar de eerste klasse zijn gepromoveerd. Met strijd, inzet en bij vlagen prachtige aanvallen stonden ze hun mannetje deze eerste wedstrijd, dus het leidt geen enkele twijfel dat de punten zullen gaan volgen!

Goed gedaan mannen, we zijn trots op jullie!