FC Breukelen MO15-1 een “coole” start voorjaarscompetitie

In de najaarscompetitie als 2e geëindigd van de 11 teams in de 2e klasse voor MO15, een knappe prestatie van de meiden. Nog in de Zwaluwen jeugdbeker, en met de najaarscompetitie in het vooruitzicht starten we zaterdag 21 januari met de eerste wedstrijd. Waar nog vele teams ‘’afgelasting” op het programma hadden staan, en het ijs op de sloten lag, ging deze wedstrijd tegen IJsselmeervogels MO15-2 gewoon door.

Om 8:45 uur vertrokken we vanaf de sporthal naar Bunschoten-Spakenburg, en bij aankomst waren de kunstgrasvelden nog wit, het zonnetje scheen, en het was koud. Omkleden, een snelle warming-up, en het startsein werd precies op tijd gegeven door de scheidsrechter van IJsselmeervogels.

Het was de eerste minuut van de wedstrijd alsof we in een slapstick film zaten. De bal ging direct naar de tegenstander, deze ging overal zonder moeite langs, en rolde zo in onze doel. We keken naar 2 minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Een ding was zeker, de dames waren wakker geschud, toch duurde het even voor de FC Breukelen motor op gang kwam. Na 15 minuten spelen, stonden onze meiden voornamelijk op de helft van de tegenstander. Met meer dan 4 kansen in de eerste helft, wilde de bal er maar niet in. Er werd hard gewerkt en ook Jenna stond haar mannetje op het doel, gesteund door Nikki, onze trouwe support tijdens haar blessure periode.

We gingen de rust in met 1-0 achterstand, we waren beter, dus het moest lukken. Na de rust, keeper gewisseld, Keshia op doel, en wat strategische wissels in het veld om weer met het sterkste team aan te kunnen treden na rust. De laatste aanwijzingen van de coaches, en gaan met die banaan. En ja hoor, 6 minuten na rust, 1-1, omhaal van Dewy, via de tegenstander tussen de palen, GOALLLL!! Geweldig blij waren de meiden, dit geeft de burger moed.

Als team werd er echt fantastisch gespeeld, ook het debuut van Senna in haar eerste uitwedstrijd sloot naadloos aan bij het team. Er werden kilometers gemaakt op het middenveld, prachtig verdedigd, geweldige aanvallen opgezet, alles en iedereen in dienst van het team. 20 minuten na de 1-1, kwam dan toch die verdiende 1-2 van Tessa. De voorspelling langs de kant was bij aanvang van de wedstrijd dat we met 1-3 naar huis zouden gaan. Na de rust wilde niemand dat nog geloven, maar dat zat er nu echt in. Jawel, vlak voor tijd deed Dewy een prachtige uithaal en scoorde 1-3!

Wat fijn, de eerste 3 punten zijn binnen, een goede en “coole” start van de voorjaarscompetitie, en de complimenten uit Oostenrijk. Hannah, Tessa, Shariva, Jenna, Evy, Jamie, Keshia, Dewy, Isa, Jill, Danielle en Senna dank je wel voor jullie inzet deze wedstrijd!

Norah en Laura zijn volgende week ook weer van de partij. We gaan lekker zo door, en genieten van het voetballen, ook langs de lijn. Volgende week spelen we thuis om 11:45 uur tegen Amsvorde MO15-1.