JO9-1 - Fortius JO9-3: De kampioenswedstrijd

jo9
Fortius
Al fietsend naar de club op zaterdagochtend is de wereld langzaam aan het ontwaken. De zon is langzaam aan het opkomen en de lucht is kraakhelder. Bij aankomst op de club hangt er nog een kleine mist-sluier over de velden wat er prachtig uitziet. Het hoofdveld is nog wit uitgeslagen van de lichte vorst van afgelopen nacht maar met de opkomende zon zal dat snel verdwijnen.

Kortom, het was een prachtige ochtend en alle aanwezige ouders hopen dat het ook een prachtig vervolg gaat worden. Onze mannen mochten als trotse koploper aantreden tegen de nummer laatst op de ranglijst, Fortius JO9-3. Op papier zouden we deze wedstrijd makkelijk moeten kunnen winnen, maar het is altijd afwachten of de kampioensdruk niet in de knieën slaat…

Stipt om 8.45 floot de debuterend scheidsrechter Tessa de Lange voor de aftrap. En het was binnen 1 minuut al duidelijk, er was geen enkele sprake van stress bij onze toppers. Niet eerder wisten ze zo snel te scoren en de eerste de beste aanval leidde tot een 1-0 voorsprong. Nadat binnen 3 minuten de 2-0 en 3-0 er ook al inlagen was deze volstrekt eenzijdige wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Tessa had de wedstrijd uitstekend onder controle en moest vooral fluiten als er weer een doelpunt was gevallen. Want die vielen vandaag als rijpe appelen uit de boom. We hebben dan ook geen idee meer wie er wanneer heeft gescoord.

Het enige wat we nog wel weten over deze 40 minuten 1-richtingsverkeer, want dat was het deze wedstrijd, was dat de ruststand 7-0 was en de eindstand was 15-1. Daarmee was in de kampioenswedstrijd de grootste overwinning van het seizoen binnen gehaald en nog veel belangrijker.. DE TITEL! Het was niet eens de beste wedstrijd van onze kanjers, maar ze lieten zien waarom ze de volledig terecht kampioen in deze poule zijn geworden.

De keeper-kwaliteiten van Jacob, de rushes langs de lijn van Jack, de verdedigende power van Lieuwe, de lange ballen van Hidde, de slalom-kwaliteiten van Max, de passie van Julian Finn, het vernuft van Mauro, de kracht van Armin en het scorend vermogen van Koen, de optelsom van al deze kwaliteiten kon maar tot 1 ding leiden namelijk de titel. Voor sommigen was het al weer het derde kampioenschap in hun jonge leven, maar wees gerust mannen… kampioen worden dat went nooit!

Na afloop brak er een kampioensdag los die zijn weerga niet kende. Alle spelers ontvingen uit handen van coach Gerard een mooie kampioensbeker en om 12.15 werden onze mannen (en hun ouders) getrakteerd op een kampioenslunch door Willem van snackbar Stan en Ollie (waarvoor namens alle spelers en ouders grote dank Willem!).

Coaches Sjoers en Gerard werden tijdens de lunch ook nog eens in het zonnetje gezet door alle trotse ouders van dit kampioensteam, ook zij willen graag alle ouders bedanken voor de kampioenspremie! Tot slot mochten onze mannen ook nog eens met de spelers van het eerste het veld op als ballenjongens bij de wedstrijd. In de rust mochten ze allemaal een aantal penalty’s nemen op keeper Reinaldo die hier graag in de rust tijd voor wilde maken. Dit maakte deze dag helemaal compleet.

We kunnen nog heel veel zeggen maar het valt eigenlijk allemaal samen te vatten in de volgende woorden: We zijn supertrots op jullie mannen!