JO11-1 verslaat gedoodverfde kampioen

rkdes kudelstaart
jo11
Niet vorige week werd het kampioenschap waar zij op hoopten verloren maar reeds op 8 oktober door een onnodig gelijkspel. Waarbij aangetekend mag worden dat er bij de tegenstander speler(s) uit een ander team in het veld stonden. Vorige week het eerste verlies deze competitie waar ook het nodige over valt te zeggen maar waar de spelers zelf geen invloed op hebben behalve dan dat zij verzuimden vroeg een grote voorsprong te nemen.

Vandaag werd aangetreden tegen het schier ongenaakbare RKDES uit Kudelstaart. In alle vroegte werd afgereisd waarbij de spelers op hun gemak het laatste restje slaap uit hun ogen konden vegen en wakker konden worden. Na de korte voorbespreking werd de tocht naar het verre laatste veld afgelegd. In de koude volgde een zeer gedisciplineerde warming up waar het heerlijk naar kijken was.

Even na negen werd er afgetrapt door de thuisploeg maar de achterhoede met Ryan, Samuel en Jorian maakten de aanval redelijk eenvoudig onschadelijk. De eerste aanval werd ingezet door de “All Whites” en de intenties waren direct duidelijk, men ging voor niets anders dan de winst! Na diverse aanvallen de eerste corner en het was aanvoerder Tieme die de bal net iets te hoog inkopte. Onderkant lat sprong de bal terug het veld in maar ook de inzetten daarna werden gekeerd.

Dan schrijven we de 13e minuut een snelle uitval via Presley en deze speelt Tieme aan in de diepte. Op snelheid werd de laatste man geklopt en strak de voorsprong binnen geschoten. Volkomen terecht, alles draaide zoals wij het graag zien en de werklust was groot. Na deze goal begon RKDES wat meer te drukken maar elke linie was resoluut en Lars liet zien dat de keeperstraining van Montell zijn vruchten afwerpt. Met enkele fraaie reddingen en goed uitlopen heerste hij achterin.

Met de aanvallen van Breukelen had Tieme de 2-0 op zijn slof maar half gekeerd bleef de bal vlak voor de doellijn liggen. Kort voor rust was het Levi die na een pass van Joris doorsnelde en ook hij zag zijn inzet met een strak schot buiten bereik van de keeper het doel ingaan.

Rust en de warmte van de kleedkamer werd opgezocht. Met een praatje werd de tijd doorgekomen en tenslotte het veld weer opgezocht.

De tweede helft werd aangevangen en druk werd van beide kanten gezet met dit verschil dat Kudelstaart inmiddels wakker was. De stormloop werd echter met gemak onschadelijk gemaakt waarbij Breukelen ook zijn kansen had maar nu net niet het geluk. Daar beide ploegen slordig met de kansen omsprongen en hier en daar nonchalant naar de bal gegaan werd zakte Breukelen soms wat weg. Gelukkig weten de spelers wel raad met hoge ballen en hoewel het aanvallend niet lukte om uit de corners te scoren werden de ballen achterin allen met gemak weggekopt.

Met wat bijzondere beslissingen op gewone situaties kwamen de “All Whites” plots met een man minder te staan. Vervolgens kwamen beide ploegen, volkomen terecht, met een man minder. Met nog vier minuten te spelen werd de aansluitingstreffer binnenschoten. Alle zeilen werden bijgezet en er werd ouderwets gestreden om de bal.

Bij het eindsignaal een zucht van verlichting en tevredenheid. De gedoodverfde kampioen was verslagen in hun laatste wedstrijd van de competitie en daarmee verspeelde men, zij het op doelsaldo, het kampioenschap. Voor FCB biedt dit weer perspectief voor de voorjaarscompetitie. De laatste wedstrijd in de najaarscompetitie staat gepland in het nieuwe jaar en wel op 7 januari. De tegenstander is dan Legmeervogels en wordt gespeeld om 9.45 uur.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.