FC Breukelen bekert succesvol tegen JSV

JSV logo
1e

22 november 2016 – Vandaag precies een maand geleden won FC Breukelen met 2-0 van Geinoord in het bekertoernooi. De loting even daarna leerde dat er weer een ploeg uit Nieuwegein op het programma zou staan. Zowel JSV als FC Breukelen verkeren in zwaar weer. Voor beide teams is het al een flinke tijd geleden dat er een overwinning geboekt werd. Afgelopen zaterdag trok FC Breukelen aan het langste eind. Onze mannen waren met 1-4 te sterk voor JSV Nieuwegein.

De eerste paar minuten keek FC Breukelen nog even de spreekwoordelijke kat uit de boom, maar al snel werd duidelijk dat Breukelen de betere ploeg was én zou blijven. Na een paar gevaarlijke momenten voor het doel van JSV Nieuwegein wist Daniël Kops in de 22e minuut de openingstreffer op zijn naam te zetten. Roy Hom stuurde Deen van Embricqs weg via de rechterflank en Deen leverde op zijn beurt de voorzet af bij Daniël, die voor zijn directe tegenstander kwam en de bal in het doel werkte. Enkele momenten later had Deen de 0-2 op de schoen, maar keeper Ewart van der Steege wist redding te brengen. Uit de counter die hieruit volgden had JSV-aanvaller Martijn Kroneman de gelijkmaker kunnen, zo niet moeten binnenkoppen, maar de paal bracht redding. Vijf minuten later werd de wedstrijd al in het slot gegooid door Mark Simons, die het laatste zetje mocht geven na een goed uitgespeelde aanval van de mannen uit Breukelen. Hiermee tekende Mark ook gelijk voor de ruststand.

Na rust liet FC Breukelen direct zien de voorsprong snel te willen uitbreiden. Jori van de Merkt stuurde Mark Simons de diepte in. Mark leverde de bal in bij Daniël en hij wist voor de tweede keer die middag het net te vinden. Stand 0-3, met nog een hele helft te gaan. In de fase die hierop volgden kwam FC Breukelen nauwelijks nog in de problemen. JSV wilde wel, maar was niet bij machten om echte kansen te creëren. De genadeklap werd in de 65e minuut uitgedeeld, wederom door onze spits Daniël Kops, die zijn derde van de middag maakte. Snoeihard werkte Daniël de bal in de bovenkant van het doel. De spreekwoordelijke eer van JSV werd tien minuten voor tijd nog gered door een benutte strafschop van Soulaiman Akani. Hiermee kwam de eindstand op 1-4.

Voorlopig is het bekertoernooi dus nog niet voorbij voor de mannen uit Breukelen. Komende zaterdag staat Argon op het programma in de Hoofdklasse A. Een mooie derby, die hopelijk 3 punten gaat opleveren. Tot zaterdag!

Nico van Stroe maakte onderstaande fotoserie.