JO11-1 raakt op stoom

jo11
rksv-pancratius
Met wederom een week rust mocht het 1e vandaag aantreden tegen Pancratius (de almachtige) uit Badhoevedorp. De trainingsweek was vooral benut om wedstrijdritme op te doen. Afgelopen maandag 25 minuten tegen de aanstaande kampioen MO11-1 (0-0) met de oud keeper Hans Doorn op de goal. Woensdag was de tegenstander JO11-3 en stapte men met een 5-1 zege van het veld.

Op het hoofdveld werd de warming-up gedaan en kon men wennen aan de vorst op het veld. Door deze vorst bleek het veld nogal hobbelig maar dit is natuurlijk voor beide ploegen. Onder leiding van scheidsrechter Danny van de Bilt werd er strak om kwart voor negen afgetrapt. Snel bleek al dat voetbal op het hobbelige veld toch even anders was dan de warming-up. Het spel golfde snel op en neer met een aantal kansen voor beide ploegen. Het vizier stond echter nog niet op scherp maar in de tiende minuut kwam daar verandering in. Met een snelle aanval over links was het Joris die de 1-0 binnen schoot. Pancratius raakte niet in de war en kwam terug met een aantal aanvallen maar de organisatie stond goed en echte kansen waren er niet. In de 23 minuut wederom een snelle aanval opgezet door Presley en de voorgetrokken bal werd feilloos binnen geschoten door Deylano.

Er werd gerust met een 2-0 voorsprong en beide ploegen doken de kleedkamer in zoals de grotere teams ook doen. Lekker even snel warm worden en wat puntjes doorgenomen. Het veld weer op om aan de tweede te starten.

De “All Whites” waren scherp uit de kleedkamer gekomen en een aantal kansen werden genoteerd maar gingen net naast. Na 5 minuten wederom een aanval en ditmaal voorgetrokken door Tieme, Levi zag zijn schot gekeerd door de keeper maar Deylano tikte de wegspringende bal binnen. Hoewel een 3-0 voorsprong was genomen bleef ook nu de tegenstander vrijuit voetballen maar de achterhoede stond, voor zover je daarvan kunt spreken, weer ouderwets als een huis. De eventueel te slappe schoten, voor zover deze langs Ryan, aanvoerder Samuel en Jorian kwamen, waren een prooi voor keeper Lars. Jorian die ook nog eens veel mee opkwam zag zijn schoten op goal net naast gaan. Inmiddels een kwartier onderweg en wederom een aanval over rechts waar Levi de bal miste maar daarna weer vanaf links hoog werd voorgegeven. Levi koos positie en kopte in de verre hoek binnen. De marge was groot genoeg maar er werd fel doorgegaan en het was Joris die met een afstandsschot de 5-0 binnen schoot. Nog bleek het niet genoeg en even later werd er weer een treffer genoteerd. Levi werd voorin even, maar precies genoeg, vastgehouden. Joris stormde door op de door rollende bal en maakte zijn derde goal. Niet veel later werd er afgefloten door scheidsrechter Van de Bilt.

Het ziet er naar uit dat onze jongens op stoom komen en langzaam aan het niveau opschroeven naar de juiste hoogte. Volgende week de hobbel Amstelveen en dan volgen de topwedstrijden uit tegen de nummer 2 Kockengen en daarna uit tegen RKDES in Kudelstaart.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.