Martin van den Kerkhof inspireert!

271225
Maandag 26 september hadden wij het genoegen Martin van den Kerkhof te ontvangen. Aan de hand van zijn eigen carrière gaf hij sprekende voorbeelden van situaties waar een scheidsrechter mee te maken krijgt en hoe je hierop kan reageren. Hoe reageer jij als er een aantal spelers op je afstormen? Hoe ga je om met fouten en vooral hoe zorg je dat de wedstrijd goed verloopt.

Naast zijn passie voor het vak werd duidelijk hoe het fluiten van wedstrijden bijdraagt aan je eigen spelkennis en persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke presentatie, (non)verbale communicatie, beslissingen nemen en omgaan met emoties en kritiek zijn allemaal zaken die je leert door af en toe een wedstrijd te fluiten.

Maar los van deze zaken is het gewoon keihard nodig dat er extra scheidsrechters komen. Voor de JO19-JO17 worden er professionele scheidsrechters ingehuurd. De gedachte van het bestuur is dat deze investering de oudere jeugd aanzet om de jongere jeugd te gaan fluiten.

Wij hopen dat veel (jeugd)leden bereid zijn om af en toe een wedstrijd te fluiten. Stuur een e-mail aan scheidsrechters@fcbreukelen.nl met je gegevens en we nemen contact met je op.

Ben je een (oud) scheidsrechter met wat meer ervaring? Uiteraard komen we ook graag met jou in contact!