Geen korrels van rubbergranulaat op velden FC Breukelen!

Beste leden,

Woensdag 5 oktober jongstleden is er een tv-uitzending geweest van Zembla waarin de mogelijke schadelijke effecten van voetballen op kunstgras zijn besproken. In deze uitzending is naar voren gekomen dat de rubberen korrels die gebruikt worden op diverse kunstgrasvelden mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Het gaat om rubberen korrels die gemaakt worden van gebruikte autobanden die gerecycled worden. Naar aanleiding van deze uitzending vinden we het belangrijk om jullie goed over onze velden te informeren. Gelijk na de uitzending zijn er bij ons ook al vragen binnengekomen van (ouders van) leden die graag meer willen weten over de aard van onze kunstgrasvelden.

Zoals jullie allemaal weten, hebben wij 2 kunstgrasvelden in gebruik, veld 2 en veld 3. We zullen beide velden even apart bespreken.

Veld 3 (het veld wat het verst van de kantine vandaan ligt) is een kunstgrasveld waarop GEEN rubberen korrels liggen. Dit is een zogenaamd “zandveld”, over het kunstgras is een speciale zandsoort uitgestrooid waardoor er op het kunstgras gevoetbald kan worden.

Veld 2 (bij het witte gebouw) is wel een veld waarop rubberen korrels gestrooid liggen. De korrels die bij ons op het veld liggen, zijn echter van een ander soort dan die besproken is in de uitzending van Zembla. De korrels op ons veld zijn niet gemaakt van gerecyclede autobanden maar van een ander soort kunststof.

We hebben navraag gedaan bij de leverancier van dit veld. Dit heeft opgeleverd dat ons kunstgrasveld 2 is voorzien korrels van het type Terra XPS.  Meer over dit materiaal is te vinden op de site van de producent van dit materiaal: http://www.tpeinfill.com/nl/viewdoc.asp?co_id=41

Zie ook de reactie van de KNVB over dit onderwerp.

Mochten jullie nadere vragen hebben met betrekking tot dit onderwerp, dan weten jullie ons te vinden.

Met vriendelijke groet,