Ondanks een gelijkwaardig duel staat FCB 4 met lege handen

hees
4e
Op zaterdag 1 oktober stond het tweede competitieduel op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd tegen Hees 2 uit Soest. Met ‘debutant’ Patrick Burkel. Patrick komt per direct het 4e elftal versterken. FC Breukelen 4 begon de wedstrijd met een ander systeem, waarmee het voetballend gezien beter moet gaat lopen.

In de eerste helft werd goed duidelijk dat het een gelijkwaardig duel zal worden. Breukelen creëerde enkele kansen, waarin gescoord werd via een goede corner van Mark. Helaas heeft de scheidsrechter niet goed waargenomen, dat de bal de doellijn gepasseerd was. Ondanks protest en de eerlijke grensrechter die aangaf dat de bal erin zat. Gingen we teleurgesteld rusten met de 0-0 op het bord.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Beide teams die probeerden het doel te bereiken, maar vaak werden tegengehouden door de verdediging. Door een wederom sterk spelende Falko verdiende Breukelen een penalty. Met een persoonlijke actie werd hij gevloerd door drie tegenstanders. Ook in deze situatie zat de scheidsrechter ernaast.

Wanneer je zelf niet de kansen maakt, is de kans aanwezig dat je zelf de deksel op je neus krijgt. In minuut 55 kwam Hees op voorsprong. Door een mooie actie, en een van richting veranderd schot was de achterstand een feit. De resterende 35 minuten ging FC Breukelen vol voor het doelpunt. Ondanks alle inspanning van het team stond na 90 minuten de 1-0 als eindstand op het scorebord.

Teleurgesteld over de tweede nederlaag in de competitie. Met het besef dat we net zijn begonnen, gaan we als team toewerken naar de komende thuiswedstrijd tegen de Rode Vogels uit Spakenburg. Met de juiste mentaliteit, positiviteit en strijd gaan we snel de eerste overwinning binnen slepen.