JO9-1, de machine komt op stoom

cto70
jo9
Vorige week zaterdag mocht de JO9-1 op bezoek bij CTO ’70 in Duivendrecht. Op dat moment stonden beide ploegen gelijk op de ranglijst, dus er was sprake van een topper in de poule. En dat was in de wedstrijd goed zichtbaar. Het werd een spannende pot waar alles in zat. Strijd, tackles, harde schoten, afzwaaiers, overtredingen en vrije trappen. Niet altijd even goed voetbal, dat dan weer niet maar dat zie je wel vaker bij topwedstrijden. Onze jongens trokken aan het langste eind. Na een 0-1 ruststand in ons voordeel (Koen was attent), wisten onze kanjers in de 2e helft uit te lopen naar een verdiende 0-4 overwinning door doelpunten van opnieuw Koen, Max en Mauro.

jo9
ASV_De_Dijk_logo
Door deze nuttige overwinning mochten onze mannen als gedeelde koploper afgelopen zaterdag aantreden tegen De Dijk uit Amsterdam Noord. Wij als gedeeld koploper met de volle buit uit 3 wedstrijden, de Dijk had tot nu toe 2 x ruim gewonnen en 1 potje verloren net verloren. Kortom, een team wat makkelijk scoort en wat er maar weinig tegen krijgt. Onze mannen waren dus gewaarschuwd en een gewaarschuwd team telt voor 2.

En dat zag je vanaf minuut 1 in de wedstrijd. Het was niet alsof we een mannetje meer hadden in het veld, het leek wel of wij een compleet team extra hadden opgesteld. De Dijk werd aan alle kanten overlopen en totaal overrompeld door, het moet gezegd, het geweldige samenspel van onze mannen. De bal ging van voet naar voet en zeer gedisciplineerd werd De Dijk opgejaagd. De ene na de andere aanval werd afgevuurd op het doel van De Dijk en onze keeper van dienst in de eerste helft Jacob heeft exact 0 ballen te verwerken gehad. Geen 1 keer was de bal in de buurt van ons doel gekomen en geen 1 keer hoefde Jacob reddend op te treden. Hij hoefde niet eens een achterbal te nemen, zo sterk waren onze toppers deze wedstrijd.

De 5-0 ruststand was dan ook volledig en compleet terecht. Hoogtepunt van de eerste helft was toch wel het doelpunt van Lieuwe die de 3-0 wist te scoren. Hij stond op de middenlijn toen een afgeslagen bal op hem afrolde. Hij zag dat de keeper van De Dijk iets voor zijn goal stond en haalde in 1 keer uit. De bal vertrok van zijn voet en iedereen zag en wist wat er ging gebeuren. De bal vloog hoog door de lucht over alles en iedereen heen en daalde precies op het juiste moment om net onder de lat in het doel te ploffen van de verbouwereerde doelman van De Dijk. Zelfs de scheidsrechter kon het niet nalaten even zijn vuist te ballen bij het zien van zo’n geweldige goal. Het feit dat de scheidsrechter van dienst ook toevallig de vader van Lieuwe was (alsmede schrijver van dit stukje) heeft daar verder niets mee te maken natuurlijk, da’s logisch.

Waar de afgelopen weken onze jongens in de 2e helft de teugels nog wel eens wat wilden laten vieren, hadden ze deze keer de boodschap van de technische staf goed begrepen. Blijf geconcentreerd, hou je koppie erbij en voetbal vanuit je positie ook met zo’n grote voorsprong. En dat deden ze ook na de rust maar al te goed. Armin, die de 2e helft mocht keepen, had zowaar nog 3 ballen op het doel waarvan 1 er miraculeus via onderkant lat weer uit kwam doordat De Dijk alles op alles zette. Maar een doelpunt maken was De Dijk niet gegund, daarvoor waren onze jongens vandaag veel te sterk. Breukelen daarentegen ging vrolijk verder met scoren en uiteindelijk stond er een 11-0 eindstand op het bord. De doelpuntenmakers van de dag waren Julian Finn, Max (2), Koen (2), Lieuwe (2), Mauro (2) en Armin (2).

Als je met zo veel overmacht en met deze cijfers wint van de nummer 3, dan kun je niet anders dan concluderen dat ons sterrencollectief 1 van de titelfavorieten is in de poule. Helemaal toen bleek dat medekoploper IJburg onderuit was gegaan tegen CSW waardoor onze toppers met 12 uit 4 als enige aan kop zijn. De machine is op stoom en wanneer hij stopt weten we over een paar maanden!