JO11-1 Thriller op sportpark Broekdijk

jo11
csw
Na een vervelend lange verplichte rustperiode mocht de JO11-1 vandaag eindelijk haar tweede wedstrijd aftrappen. Dit doordat Swift zich bij aanvang van de competitie direct heeft terug getrokken. Gelukkig was de tegenstander van vandaag ook vrij vorige week zodat beide ploegen er weer even in moesten komen.

Hoewel er getracht was tussendoor een oefenwedstrijd te regelen is dit tijdens de competitie een schier onmogelijke opgave. Gelukkig waren midweeks de dames van MO11-1 bereid om als sparringpartner te fungeren maar dit slechts een helft. De jongens hebben tussendoor wel doorgetraind maar dit is toch even wat anders dan een wedstrijd voetballen.

In alle vroegte werd er afgetrapt op het hoofdveld en met de eerste aanval van CSW was het direct raak, 0-1. Wakker worden! Ondanks de goede warming-up zat de spirit er nog niet in. Het team met ambities miste de inspiratie en in de 5e minuut scoorde CSW haar 2e goal met waar wij zo goed in zijn, combineren. Wakker worden, het muntje valt nog niet maar de samenwerking komt langzaam op gang. Tieme krijgt na goed doorzetten een kans maar ziet zijn bal net voorlangs gaan.

Gelegenheids laatste man Levi schuift door naar de spits en Samuel komt erin op zijn vertrouwde plek achterin, aanvoerder Presley op rechtsbuiten. Vijftiende minuut, combinerend scoort CSW haar 3e goal. Hallo jongens, is iedereen nu wakker! De draad wordt opgepakt en voorzichtig worden de aanvallen ingezet. In de 20e minuut is het raak: Presley scoort de 1-3 na eerst al de keeper te hebben getest met een snoeihard schot. Twee minuten later is de aansluiting een feit, Levi scoort 2-3 na een solo langs 4 man. Een minuut later had het gelijk moeten worden maar de bal komt jammerlijk aan de voorkant tegen de paal.

Gerust wordt er met een 2-3 achterstand, normaal geen probleem. Vragend of iedereen nu wel wakker is volgt een volmondig ja, zeker met de AA’s die nog even gebracht worden, dank je wel Michel. Jongens ga voetballen zoals je gewend bent speel hetzelfde spelletje maar zet het vast.

De “All Whites” staan aan de aftrap voor de 2e helft, een rare aftrap, bal kwijt en 2-4? Wederom de aftrap voor Breukelen, aftrap, bal kwijt en 2-5, wat gebeurd er allemaal voor raars op het veld. CSW lijkt vrij spel te hebben en hoewel dit niet geldt voor iedereen is de malaise groot voor het team. Nadat CSW het verschil weer op 3 gebracht heeft lijkt de wedstrijd gespeeld en de verbazing is groot. Wat te doen? Diverse corners van Samuel en Ryan worden veelal weggekopt bij de 1e paal. Joris heeft een kans maar ziet zijn schot, met links, gestopt door de uitstekende keeper van de tegenpartij. Jorian slalomde door de verdediging heen maar ziet zijn schot afketsen op een speler. We schrijven de 37e, voor de ouderen onder ons die vroeger in een groen-geel shirt speelden, het Breukels kwartiertje is begonnen.

Deylano staat na een schermutseling bij de 2e paal en tikt de 3-5 binnen, één minuut later gevolgd door de aansluitingstreffer van Presley. Aftrap CSW, onoplettendheid en 4-6, nee hé. 40e minuut het publiek begint zich te roeren, supporters van “The White side” schreeuwen het uit na de 5-6 van Tieme vanuit een corner van Samuel, supporters op het veld! We noteren de 42e minuut en Levi rond zijn inzet af met de gelijkmaker 6-6. Het uitvak vindt inmiddels dat er van alles gebeurd op het veld en roept om kaarten. De zeer correct leidende scheidsrechter Hobma maant hen tot rust.

Een aanval van CSW met een hard schot belandt op de onderarm van de wederom uitstekend keepende Lars en raakt geblesseerd. Na de blessurebehandeling wordt het spel hervat en met de druk naar voren is het Tieme die voor het eerst de voorsprong van FCB op het bord schiet. Sensatie, en CSW stuurt alles en iedereen naar voren. Lars enigszins ontdaan door de blessure incasseert de 7-7.

De koek is echter nog niet op, de overal op het veld aanwezige Presley zet nog een aanval in. Passeert, raakt de bal kwijt, veroverd deze weer en snelt op de goal af, met een onhoudbaar schot zet hij de 8-7 op het bord. Alles van Breukelen is dolblij, zeker wanneer korte tijd later dit ook de eindstand blijkt. Een zwaar bevochten overwinning maar het zijn de punten die tellen.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.