Crisis voorlopig afgewend...

maarssen
jo8
Na drie nederlagen met dubbele cijfers op rij, nam de druk op de technische staf van de JO8-2 sterk toe. Hoewel er tijdens deze wedstrijden ook goed werd gespeeld en er altijd wel een doelpuntje werd ingeprikt, werd de roep om verandering door de achterban luider en luider.

Afgelopen week werd er tijdens de maandag en woensdag training weer scherp getraind, dus vol goede moed vertrok het team voor een late wedstrijd tegen Maarssen. Op de ranglijst drie plekken boven Breukelen te vinden, dus de coaches hadden hoop op een goed resultaat. Dat drastische maatregelen niet werden geschuwd, bleek wel uit het feit dat de leiding besloten had om spits, en topscoorder, Jordi de 1e helft onder de lat te laten posteren.

Direct vanaf de aftrap nam Breukelen direct het heft in handen, maar aangezien dat tijdens eerdere wedstrijden ook gebeurde, bleef de aanhang gespannen toekijken. Vince probeerde al snel de 1-0 te forceren, maar de keeper van Maarssen was een sta in de weg. Maar het middenveld stond goed te spelen en mogelijke aanvallen van Maarssen werden steeds tijdig onschadelijk gemaakt.

Door de blijvende druk kon een doelpunt niet uitblijven en nam Breukelen toch nog snel de leiding door een prima schot van Vince. Ook hierna werd er zeer goed overgespeeld en met steekpassjes van Siem werden de spitsen bereikt. Het 2e doelpunt viel dan ook snel, zodat er een voorlopig geruste 2-0 op het scorebord stond vermeld. Bij een spaarzame aanval van de tegenstander werd de bal over de achterlijn gespeeld. Helaas werd dit niet door de scheidsrechter waargenomen, waarna Maarssen toch in de korte hoek kan scoren, na verwarring in de verdediging. Met een 2-1 voorsprong werd de rust bereikt.

Na bemoedigende woorden van coach Bas en een keeperswissel werd de 2e helft aangevangen. Met Jordi terug in de spits en verdediger Luca B. op ‘keep’ ging Breukelen verder met waar ze de 1e helft voornamelijk mee bezig waren, op de helft van Maarssen voetballen. Daarbij liep de tandem Vince-Siem als een tierelier en konden elkaar blindelings vinden. Jordi kon als Inzagi rustig op randje-buitenspel blijven wachten op de mooie voorzetten. Bram had zonder maatje Luca B. de verdediging prima op orde en kreeg hulp van Jesse en Luca L. die echt overal hun voet nog tegen kregen. Luc heerste als echte box-to-boxplayer over het hele veld en was bij elke aanval (of verdediging) wel betrokken.

Maarssen kwam na de 3-1 van Jordi vlak bij de aansluitingstreffer, maar van dichtbij werd er gemist. Na de 4-1 werd nog wel de 4-2 gemaakt, maar verder liet de de keeper het niet komen. Luc maakt nog zijn verdiende treffer en zorgde voornamelijk de keeper van Maarssen er in zijn eentje voor dat ook Breukelen de dubbele cijfers niet ging halen, wat wel lekker zou zijn voor het doelsaldo. Maar ook met een 5-2 uitslag kon de scheidsrechter met een grote lach worden bedankt.

Penalties nemen is meestal het probleem niet en ook nu werden de meeste er toch weer feilloos ingeschoten (of anders knap op de lat geschoten). Luca B. bewees zijn vorm door de meeste penalties te keren. Met drie verdiende punten in de tas werd er weer huiswaarts gekeerd. De technische staf van de JO8-2 mag voorlopig blijven, maar in de opportune voetbalwereld weet je het maar nooit…