FC Breukelen 3 geeft wedstrijd in tweede helft uit handen

3e
vvwoudenberg
Na de dompers van de afgelopen periode was er goede hoop dat er wat punten aan het tot nu toe teleurstellende totaal toegevoegd konden worden. Ondanks de krappe bezetting door opnieuw een aantal afwezigen leek er niks in de weg te staan op weg naar een leuke voetbalmiddag. Tegenstander deze week was Woudenberg 2, dat zich goed in de middenmoot weet te handhaven.

Het derde elftal speelde een degelijke 1e helft, waarin niet veel kansen werden weggegeven. Toch kwam de ploeg op achterstand na een cross-pass die vervolgens goed bij de tweede paal werd neergelegd. Binnen luttele minuten wist Maikel Goossens met een voor hem kenmerkende actie het zestienmetergebied binnen te dribbelen toen hij werd neergehaald door de defensie. De scheidsrechter besloot een penalty te geven en deze werd overtuigend benut door David van der Veld. Na een prima eerste helft werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg. Routinier en baken van rust Wessel van Rijn wist met een slimme pass Danijel Mahmutovic te bereiken die koeltjes de bal langs de doelman schoof. Na de 2-1 werd Breukelen direct weer gevaarlijk maar liet het na om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas was er hierna sprake van een terugkerend fenomeen van de laatste weken, te weten een fase van hevig concentratieverlies. Door een tot nog toe onverklaarbare reden hangt het elftal tijdelijk als los zand aan elkaar en worden er tal van kansen weggegeven.

In een relatief kort tijdbestek wist Woudenberg de score om te buigen van een 2-1 achterstand naar een 2-5 voorsprong en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Maikel Goossens wist vlak voor tijd nog wel wat terug te doen met een persoonlijk succesje, maar de nederlaag was op dat moment al onvermijdelijk. Met de 3-5 eindstand blijft FC Breukelen 3 steken op 1 punt, wat gezien de 11 gescoorde doelpunten in 4 wedstrijden erg schamel is. Gelukkig is de competitie nog jong en is er nog genoeg tijd en ruimte voor verbetering. Aanstaande zaterdag 14:30 uur neemt Breukelen het thuis op tegen de nummer 4 van de ranglijst Loosdrecht 2.