Overtuigende competitiestart JO9-1

fc breukelen schild
altius
Na een pijnlijke nederlaag (3-4 na een 3-0 voorsprong) en een sterke uitoverwinning (1-10) in de bekercompetitie, is de JO9-1 vorige week vol goede moed begonnen aan de competitie.

Vorige week werd er sterk geopend met een 2-6 overinning tegen en bij Real Sranang in Amsterdam. Onze mannen lieten in die wedstrijd zien dat ze er zin in hadden deze wedstrijd en stonden bij rust met 0-5 voor. De 2e helft hadden onze toppers een kleine terugval in de concentratie waardoor Real Sranang 2 x wist te scoren maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Mauro wist het net deze wedstrijd 3 x te vinden en onze nieuwste aanwinst Jacob maakte, tot zijn eigen en ons aller vreugde, bij zijn debuut in de competitie gelijk een doelpunt.

Jacob zult u zeggen, een nieuwe aanwinst in dit reeds bekende sterrencollectief? Dat is als volgt ontstaan. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd bekend gemaakt dat Roy van der Sande was weggekocht door een Tilburgse voetbalvereniging. Het kan ook zijn dat het te maken had met een verhuizing van zijn familie vanuit Breukelen naar Brabant, hier zijn de geleerden nog niet over uit. Door het vertrek van Roy hadden we dus ruimte in onze selectie voor een nieuwe topper en deze hebben we gevonden in de, op dit moment nog vooral engelstalige, Jacob. Omdat zijn Nederlands nog in ontwikkeling is (we hebben Jacob in Canada gescout waar hij tot voor een paar maanden geleden is opgegroeid) is de uitdaging voor de teamgenoten om met Jacob vooralsnog in het Engels te praten en het moet gezegd, ook hiervoor hebben onze kanjers aanleg. Vanaf het eerste moment is Jacob volledig opgenomen in de groep en vliegen de engelse coach-termen over het veld.

Na de sterke uitwedstrijd vorige week tegen Real kreeg de competitie afgelopen zaterdag een vervolg thuis tegen Altius JO9-2. We waren 9 man sterk en dus volledig compleet. Jacob mocht de eerste helft in de goal en hij werd in de tweede helft afgewisseld door Armin. Het werd een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. De tegenstander mocht aftrappen en onze jongens lieten vanaf het eerste moment zien wat ze wilden hebben, namelijk de bal. Continu werd Altius onder druk gezet en met goed samenspel kwamen onze mannen dichter en dichter bij de goal. 1 x raken, vrijlopen, aanbieden, goeie aannames en slimme steekballen, alles zat er in. Voor de 3e keer in 4 wedstrijden wisten onze mannen dan ook een 3-0 ruststand op het bord te zetten via doelpunten van Armin, Lieuwe en Koen. Het spel in de eerste helft was een genot om naar te kijken.

De tweede helft gaf in grote lijnen hetzelfde spelbeeld. FC Breukelen had de overhand en Altius kwam er slechts zelden uit. En wanneer dat een keer gebeurde stond Armin achterin paraat om de aanval te stoppen. Het was dan ook volstrekt logisch dat we er nog 2 wisten te maken en de eindstand naar 5-0 brachten. Geen moment is de overwinning in gevaar geweest en gedurende de hele wedstrijd was het spel prachtig om te zien.

De eerste weken en de eerste wedstrijden geven de supporters en de coaches veel vertrouwen voor deze competitie want de start is echt prima. Aankomende zaterdag gaan we naar CTO in Duivendrecht Zij wisten afgelopen zaterdag met maar liefst 18-1 te winnen, dus we zijn gewaarschuwd.