MO15-1 verslaan de Geuzen

fc breukelen schild
GeuzenMiddenmeer
Zaterdag 17 september MO15-1 thuis tegen Geuzen Middenmeer MO15-1. De eerste tien minuten van de wedstrijd was het met name de vraag, wie gaat er hier het eerst scoren. Beide teams kregen kansen voor het doel. Echter Breukelen moest het eerste tegendoelpunt incasseren middels een rare “klutsbal” tussen een eigen speelster, de keepster, de paal en vervolgens de tegenstander die handig de 0-1 binnenschoot.

Breukelen kreeg naar verhouding meer kansen echter lukte het niet zo om ze te verzilveren. Halverwege de eerste helft werd het tijd om Diana in het veld te brengen. Het harde werken en mooi overspelen van onze dames moest en zou toch een keer beloond moeten worden. Maar dan wel graag links of rechts, hoog of laag van de keepster want ze deed haar werk aardig goed. Diana koos uiteindelijk voor een knal hoog over de keepster, net onder de lat (1-1).

De Geuzen hadden voor in de spits een hele grote Geus staan en die moest toch echt wat korter gehouden worden. Gelukkig zaten haar lange benen haar ook weleens in de weg waar Breukelen dan weer mooi mee weg kwam. De laatste tien minuten voor rust ging het hard met de punten. Een verre uittrap van keepster Isa, die zichzelf opgeofferd had om vandaag tussen de palen te gaan staan, kwam uiteindelijk bij Tessa terecht en tot opluchting van haarzelf was het nu raak (2-1). Diana en Jenna bouwden het saldo uit naar 3-1 en 4-1 en de trap die de grote Geus aan Diana uitdeelde, werd door laatstgenoemde nog even bestraft met nog een doelpunt (5-1).

img_4140

Tijdens de rust zag het er bij de dug-outs van beide ploegen zichtbaar anders uit (zie foto). De Geuzen meiden zaten er zo leek iet wat verslagen bij terwijl onze Breukelse meiden er fit en vol energie bij stonden om de tweede helft nog wat moois te laten zien. Bij de 5-1 waren de tegenstanders ineens spontaan moe en geblesseerd en vroegen aan scheidsrechter en coach of zij de tweede helft een kwartier mochten spelen. Om hen tegemoet te komen hebben we daarin toegestemd, hoewel dit natuurlijk niet de manier is (hadden zij deze vraag ook gesteld bij een 1-1 met rust?).

Na rust was het ook niet echt te zien dat men niet fit was. Breukelen stond zwaar onder druk en het lukte de grote Geus uiteindelijk toch om er een doelpunt uit te slepen (5-2). Achter onze keepster stond Nikki geweldig te coachen, “Laat ze niet schieten!” en “Hoe lang nog scheids?”. Isa deed daar ook nog een schepje bovenop “Pak een mannetje, dek ze!”. Bang dat de tegenstanders in het laatste kwartiertje toch nog terug zouden komen in de stand. De grote Geus liep nu tegen een dubbele dekking aan Evi met daarachter Keshia. Evi was haar zo nu en dan ook te slim af en met een krachtig schot bereikte ze Dewi die haar mannetje uitspeelde en scoorde in de korte hoek (6-2).

Tot slot kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd van Shariva. Een cornerbal die vanaf de eerste paal werd teruggelegd knalde ze in de linkerbovenhoek (7-2). Jammer dat oom Marco net weggelopen was en dit moest missen. Dames jullie hebben de Geuzen verslagen. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen RKDES in Kudelstaart.