Weer nipt verlies JO10-2

vvij
fc breukelen schild
Tweede wedstrijd van het seizoen. Bekercompetitie. Helaas hadden we drie afmeldingen. Sacha, Floris en Raf konden er niet bij zijn. Dus werd de hulp ingeroepen van Julian Finn en Max. Zij wonnen eerder die dag met 10-1, dus met de spirit zat het wel goed. Hoewel de tegenstander wel wat ontzag inboezemde begonnen we goed. We zetten goed druk en hielden er een aantal corners aan over. Het veldspel was verzorgd. Sytse nam de rol als ausputzer met verve over van Raf. Met Max op het middenveld hadden we een vast aanspeelpunt. Er werd niets weggegeven en anders was Reno attent.

Het was wachten op een doelpunt. 11e minuut. Corner voor FC Breukelen. De afvallende bal kwam voor de voeten van Pom en hij dacht niet na, maar haalde van de rechterkant van het veld uit. Fraaie bal over de keeper heen in de verre hoek. Uitstekende goal!

VVIJ liet zich niet gek maken en kwam wat meer uit hun schulp gekropen. Een kans waarvan iedereen al dacht dat de bal zat werd op de doellijn gekeerd door de vanuit de spits teruggekomen Milan. Een volgende uitbraak zette VVIJ met twee mannen tegen laatste man Sytse. Hij bleef goed kijken en haalde zo de angel uit de pass. Meer en meer druk van de thuispartij, maar de rust met de welverdiende limo werd bereikt met een 0-1 stand.

Tweede helft en gelijk laat VVIJ zien dat ze een jaartje verder zijn. Eerste minuut, corner van links. Bal wordt gepasst naar de speler die op een afstandje staat te wachten. Aanleggen en scoren. Daarna leek het wel een flipperkast. In een paar minuten tijd schoten ze op de paal, de lat en ternauwernood voorlangs. Geen goals, maar we waren gewaarschuwd. Zetten we er wat tegenover? Zeker wel. Via een lange bal waarop woensdag nog was getraind werd Milan bereikt. Hij wacht goed totdat hij twee tegenstanders vlakbij zich heeft en geeft dan een leep steekballetje op Pom. Het schot ging echter naast.

Steeds lastiger werd het. De tegenstander kon net wat harder lopen en schieten EN ze hadden een speler in het veld die echt het verschil kon maken. Stond hij in de wissel, dan speelden wij veel makkelijker. Zeventiende minuut, Milan wordt aangespeeld in de diepte. Alleen op de keeper af. Tegen de keeper aan, maar de bal valt nogmaals voor de voeten. Dus nog een keer aanleggen en dan is het wel raak. Misschien tegen de verhouding in, maar we staan op 1-2.

Lang kunnen we niet van de weelde genieten. De pijp is langzaam leeg aan het raken. De eerdere wedstrijd zit in de benen bij Max en Julian Finn, Ollie trekkebeent en kleine foutjes worden genadeloos afgestraft. VVIJ onderschept de uittrap en scoort de gelijkmaker. En in de 21e minuut staat de spits vrij voor de goal en is er geen redden meer aan. 3-2. Balen, maar we moeten nog een paar minuten. Het lukt niet meer om een goal te maken, maar nog wel te voorkomen. Sytse brengt redding op de lijn waardoor een miniem verlies op het bord komt. De penalty’s werken we, met Melle op doel, af voor de statistieken.

Nul uit twee. Maar twee maal strijdend ten onder. Zaterdag de eerste competitiewedstrijd. Geinoord uit, altijd lastig.