vv Ter Leede - FC Breukelen (1-1)

TerLeede_logo
1e
‘Het kan verkeren’ is de titel van het wedstrijdverslag op de website van Ter Leede. Hiermee wordt de wedstrijd eigenlijk perfect mee omschreven. Niks leek een grote overwinning voor de ploeg uit Sassenheim in de weg te liggen. Maar FC Breukelen toonde verkracht en werd zeer gevaarlijk via de counter. Een overwinning behoorde zelfs tot de mogelijkheden. Maar het zwaarbevochten punt werd bij Breukelen met veel minder teleurstelling ontvangen dan bij Ter Leede.

De eerste dertig minuten van de wedstrijd waren de mannen uit Sassenheim heer en meester. Na een schietkans van FC Breukelen in de 2e minuut was het Ter Leede dat de aanval zocht. De thuisploeg kwam dan ook na 8 minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Dit nadat keeper Nick Turksma even daarvoor al twee keer goed redding bracht. De fase daarna bleef Ter Leede gevaarlijk en kwam via de zijkanten steeds dichterbij het doel van Breukelen. Een tweede tegentreffer kon eigenlijk niet uitblijven. En Ter Leede maakte deze tweede treffer dan ook; echter werd deze afgekeurd vanwege buitenspel.

Met maar één tegengoal mocht FC Breukelen in de handjes knijpen. Maar de gegeven energie brak Ter Leede op na het eerste half uur en Breukelen kreeg wat meer grip. Stukje bij beetje kwamen onze mannen wat dichter bij het doel van Ter Leede. De aanval werd gezocht, maar echt gevaarlijk werd Breukelen nog niet. In de 39e minuut werd spits Daniël Kops neergelegd aan de zijkant van het veld. Onze topscorer Tom Kalkhuis ging achter de bal staan. Mark Rutgers wist zijn hoofd tegen de indraaiende bal te krijgen en liet hiermee de keeper kansloos. De gelijkmaker was een feit en ook gelijk de ruststand.

Ook in de tweede helft probeerde Ter Leede op zoek te gaan naar de voorsprong, maar namen hierbij duidelijk meer risico dan in de eerste helft. De ruimtes werden hierdoor voor Breukelen groter. Met enige regelmaat werden onze mannen levensgevaarlijk via de counter en is het eigenlijk een wonder dat er geen enkele kans werd verzilverd. Mede doordat veel gevaarlijk ogende counters werden afgefloten wegens buitenspel. Daarnaast keepte de doelverdediger van Ter Leede een goede partij. Het slotakkoord was echter weer voor de rood-gele. En de doelman van Ter Leede was niet de enige keeper die een uitstekende partij keepte. Nick Turksma had zijn doel inmiddels al 70 minuten schoongehouden en was niet van plan de laatste tien minuten hier verandering in te laten brengen. Met een paar knappe reddingen zorgde hij ervoor dat er weer een puntje mee terug ging naar Breukelen.

Bekijk ook het videoverslag van Ter Leede TV:

Gezien het wedstrijdbeeld is de einduitslag toch wel terecht te noemen. Beide ploegen hadden er met de overwinning vandoor kunnen gaan gezien de kansen over en weer. Toch stapt FC Breukelen – net als tegen Achilles Veen – als morele winnaar van het veld. De teleurstelling was duidelijk groter bij Ter Leede. Onze mannen hebben keihard gewerkt en met resultaat: weer een puntje in de vernieuwde Hoofdklasse! Volgende week stond de wedstrijd tegen Haaglandia op het programma, maar vanwege het faillissement gaat die niet door. Op 17 september speelt Breukelen in Ridderkerk tegen RVVH.