TeamE2 opent nieuw seizoen met monsterzege in bekerduel

fc breukelen schild
viod_400x400
Bij de strijd om de KNVB-beker 2016-2017 is het team van FC Breukelen E2 (JO11-2) als een komeet van start gegaan. In een boeiende en sportieve partij op Sportpark Broekdijk-Oost was tegenstander VIOD JO11-1 afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen de aanhoudende golven energie en wilskracht van de superieure thuisploeg.

Met slechts één tegentreffer moesten de bezoekers uit Tienhoven diep buigen voor de overmacht van FCB E2, dat met een 11-1 overwinning nu soeverein aan de leiding gaat in dit bekertoernooi. TeamE2 heeft dit weekend duidelijk gemaakt wat de doelstellingen voor het seizoen 2016-2017 zijn.

‘Toegegeven: de score is enigszins geflatteerd’, reageert een tevreden hoofdcoach Danny Suitela oprecht en nuchter na afloop van de wedstrijd. ‘Na de eerste trainingen was duidelijk dat TeamE2 helemaal klaar is om iedere wedstrijd voor de winst te gaan, maar door pech en blessures konden we aan de start van dit seizoen uitgerekend vandaag helaas niet beschikken over voldoende fitte basisspelers.

Gelukkig waren Stan, Ole en Seth bereid gevonden om onze ploeg te komen versterken. Een regelrechte Gouden Pik van de leiding van TeamE2, want het illustere “S.O.S.-trio” uit de E3 en E4 selecties heeft aangetoond dat ze bij de E-pupillen van FC Breukelen breed inzetbaar is en ècht iets kan toevoegen aan het spelniveau. Vanochtend hebben we gezien hoe deze 3 Musketiers een enorm belangrijk aandeel hadden in het verloop en de uitslag van de wedstrijd: hulde & chapeau!

Ik ben erg blij dat zo’n spelersuitwisseling tussen onze jeugdteams mogelijk is; het vergroot het spelplezier en versterkt de onderlinge band in onze vereniging. Dat past goed in mijn opvattingen over een gezond en prettig sportklimaat’, aldus trainer Suitela. ‘Ik ben net begonnen aan mijn 10e seizoen bij FC Breukelen als coach van jongens en meisjes op E-pupillen niveau. Hun enthousiasme en energie motiveren mij om me als jeugdtrainer te blijven inzetten. Door dit overweldigende resultaat heeft de ploeg vandaag echt glans gegeven aan mijn jubileum als clubcoach; met deze +10 uitslag kan ik me geen betere seizoenstart wensen!

Over de ambities van TeamE2 is de oefenmeester kort en duidelijk. ‘Ik kijk met vertrouwen uit naar de volgende pot in deze bekercompetitie, aanstaande zaterdag in Loosdrecht tegen Victoria JO11-5. We zullen er alles aan doen om daar de leidende positie in onze groep te verdedigen en te versterken.

Hoe dan ook zijn de resultaten van het afgelopen en komende bekerduel een solide basis in de aanloop naar de reguliere competitie op 10 september aanstaande in de thuiswedstrijd tegen PVCV JO11-4. Tot dan is TeamE2 trotse koploper in onze poule. Virtueel weliswaar, maar ik verwacht dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om die plek op de ranglijst met recht op te eisen’.