JO13-1 boekt zege in beker bij vv de Meern

demeern
fc breukelen schild
Na een korte voorbereiding van een week met 2 trainingen en een oefenwedstrijd moesten de JO13-1 (oude D1) vanmorgen voor de eerste keer in actie komen. Op het programma stond een bekerwedstrijd bij de vv de Meern op het programma. Na een gedegen voorbespreking door de trainer in de kleedkamer traden onze jongens ten strijde. Na hun yell werd er al snel afgetrapt door de tegenstander.

Die gelijk in de aanval ging, maar deze werd goed opgevangen door onze jongens. De bal werd wat onwennig en voorzichtig rondgespeeld. Dit zorgde ervoor dat op een ongelukkig moment de tegenstander wist te counteren en op 1 – 0 kwam. Breukelen werd wakker en het spel werd beter. Mooie passes, goed overspel zorgde ervoor dat de Meern steeds meer onder druk kwam te staan.

Breukelen speelde leuk voetbal en de gelijkmaker kon niet uitblijven. De beloning volgde toen, terecht, de 1-1 werd binnengeschoten. Breukelen was beter en er werd gehoopt dat ze nu door zouden drukken en de voorsprong zouden vergroten, maar deze hoop was helaas van korte duur. De Meern wist wederom goed te counteren en kwam weer op voorsprong 2-1. Zo stonden we weer op achterstand.

In de rust werd de jongen hart onder de riem gestoken en gingen vol goede moed de tweede helft in. Ze gingen verder waar ze gebleven waren en wisten door goed spel een corner af te dwingen. Deze werd mooi genomen en goed achter de keeper geplaatst 2 – 2. Nu bleven de jongens goed overspelen en wisten de tegenstander onder druk te zetten. Die wist zich geen raad en schoot de bal veelvuldig over de zij- of achterlijn.

Zo wisten ze de voorsprong uit te breiden naar 2 – 3 . De Meern probeerde het nog wel, maar kwam er niet echt meer aan te pas. Vlak voor tijd stelde Breukelen de overwinning veilig en maakte de 2 – 4. Een mooie start van dit nieuwe seizoen.