FC Breukelen 2 kan voorbereiding afsluiten met poulewinst beker

2e
Zoals gebruikelijk bij 2de elftallen moest er weer gebouwd worden aan een nieuw team.

Het vertrek van Ronald Scheenhart en Stefanie Gaasbeek is inmiddels ingevuld door Erik Turksma (trainer/coach) en Guido Roosdorp (fysio) maar ook de spelersgroep is behoorlijk gewijzigd.

Alle A1 junioren die over moesten naar de senioren zijn aangesloten bij de selectie en Dave Hensbergen en Jesse van Riet sloegen zelfs een halte over om aan te sluiten bij het eerste. Aangevuld met de overgebleven kern van vorig seizoen staat er weer een team klaar dat moet gaan strijden om promotie naar de reserve Hoofdklasse.

Het begin van de voorbereiding op 23 juli j.l. tegen Volendam 2, viel niet mee en er werd kansloos met 8-1 verloren. De vele trainingsarbeid in de afgelopen weken begint echter zijn vruchten af te werpen want na de gestaakte wedstrijd tegen Ter Leede vanwege het onwel worden van Breukelen speler Sadiku Alifa (gelukkig weer ontslagen uit het ziekenhuis) volgden overwinningen tegen FC Breukelen 3 (3-2) De Vecht 1 (8-1) Elinkwijk 2 (2-0) en SDO 2 (2-0).

De eerste echte test was afgelopen zaterdag tegen Argon 2 uitkomend in de reserve hoofdklasse. Onder aanvoering van de uitblinkende Zaid el Jaloulli en Hans Kabalt (al vanaf begin juli onderdeel van de 1ste selectie) werd Argon een groot deel van de wedstrijd opgejaagd en onder druk gezet, resulterend in een knappe 1-2 overwinning door doelpunten van diezelfde Hans en Zaid.

Dinsdag 23 augustus stond ook de 2de bekerwedstrijd uit tegen AMVJ op het programma. In een fysieke wedstrijd werd ook deze tegenstander verslagen met 1-3 door 2 doelpunten van Mike Mensah (2x) en Sven van Vuuren na een mooie aanval via veel schijven.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden kan Breukelen as zaterdag met minimaal een gelijkspel tegen Aalsmeer 2 de poule winst binnenhalen en daardoor in oktober starten aan de knock-out fase van de beker.

De stijgende lijn heeft men te pakken met 6 overwinningen op rij. Er wordt hard getraind en de spelers die met de 1ste selectie meetrainen zijn een meerwaarde tijdens de wedstrijden. Aanstaande zaterdag om 12 uur start men thuis aan de laatste test tegen Aalsmeer.

De week erop start de competitie met de zware uitwedstrijd tegen CSW 2.