Update Sadiku Alifa - FC Breukelen 2

De supporters die afgelopen zaterdag aanwezig waren bij de oefenwedstrijd van FC Breukelen 2 tegen Ter Leede 2 waren getuige van het onwel worden van FC Breukelen speler Sadiku Alifa.

Sadiku (Diku) is een 19-jarige jongeman die over is gekomen uit de A-jeugd van FC Amsterdam. Diku is van oorsprong Ghanees, woont in Amsterdam en volgt een HBO studie aan de Business School of Amsterdam. Sinds dit seizoen maakt Diku deel uit van de 2-de selectie van FC Breukelen en hij maakte op de trainingen een fitte indruk.

Na 15 minuten in de eerste helft voelde Diku zich niet goed worden en ging hij op het veld zitten. Aanvoerder Sven van Vuuren en de toegesnelde verzorgster en trainer van Ter Leede zagen al snel dat er iets aan de hand was en in een sneltreinvaart werden hulpdiensten ingeschakeld. Met hulp van de eveneens toegesnelde Jill Warmenhoven en Berry Plugge werden een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen omdat het erop leek dat er problemen waren met het functioneren van het hart. De snel gearriveerde hulpdiensten kwamen aan op het moment dat Diku alweer aanspreekbaar was. Uit voorzorg is hij naar het AMC in Amsterdam gebracht. Uiteindelijk is geconstateerd dat er sprake was van hartritme-stoornissen.

Diku heeft op de afdeling hartbewaking inmiddels diverse onderzoeken ondergaan. Waarschijnlijk zal er een kastje geplaatst moeten worden om het hart onder controle te houden. Sporten wordt (voorlopig) afgeraden, maar er is goed mee te leven. Diku blijft in ieder geval komende week nog in het ziekenhuis.

Diku en zijn familie willen iedereen bij de club bedanken voor de adequate hulp en interesse en wij worden op de hoogte gehouden als er ontwikkelingen zijn.