Een maand lang de laatste loodjE5

e5
Aan het eind van het seizoen, lang voor sommige spelers, volgen natuurlijk altijd de gebruikelijke toernooien, dit naast een (aantal) oefenwedstrijd(en) en overige activiteiten die gespeeld worden. Zaterdag 21 mei was de aftrap hiervan.

21 mei ’16, SV Nieuwkoop, lang Gras

Zaterdag 21 mei werd het eerste toernooi gespeeld in Nieuwkoop. Na een rustig ritje bleek uiteindelijk de aanvang van de eerste wedstrijd een half uur eerder dan in het programmaboekje vermeldt stond.

Wedstrijd 1, Nu al

Door de scheidsrechter de kleedkamer uitgetrokken en het veld op voor de eerste wedstrijd tegen VVC. Men trok direct fel van leer maar het lange droge gras bleek een showstopper omdat de acties hierdoor niet lukten. Toch kwamen wij op voorsprong door een intikker van Timo. Hierna dacht men er iets te makkelijk over en bleef men hangen terwijl er vrolijk werd aangevallen door de tegenpartij, resulterend in een 1-2 achterstand. Presley trok uiteindelijk de stand gelijk en hierdoor werd geëindigd met een 2-2 stand.

Wedstrijd 2, Oei!

Het rustmoment tussen wedstrijd 1 en 2 die direct achter elkaar gepland stonden werd gebruikt om de aanwijzingen over het stroeve veld en hoe dit te bespelen. Dan volgde de wedstrijd tegen Nieuwkoop. Dit leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien maar een verkeerde terugspeelbal luidde de 0-1 in. Gezichten op onweer maar niet kijkend naar de eigen prestaties.

Wedstrijd 3, winst

Twee wedstrijden rust werden benut om de klachten door te nemen. Vervolgens tijdig naar het veld om de laatste wedstrijd en een lekkere warming up. Na het eindsignaal het veld op en weer af er bleek nog een wedstrijd tussen te zitten? Bij elkaar in een hoekje de moppentrommel maar open getrokken. Na lang wachten werd uiteindelijk werd dan toch begonnen aan de wedstrijd tegen RKDES, en een wervelende show werd opgevoerd.

Acties als vanouds en van alle kanten werd de tegenstander vastgezet. Lars kwam bij de enkele tegenaanval goed zijn doel uit en schoot de bal weg. Jorian die voor de zoveelste keer opstoomde naar de aanval zag zijn schot net op de lat belanden. Ryan kwam ook weer door op rechts en liet zijn fameuze voorzetten weer los. Rots in de branding Samuel stopte de rest af en liet zien, zowel aanvallend (op de paal) als verdedigend (man loopt door) prima te kunnen koppen. Timo was een plaag voor de tegenstander die met zijn benen overal tussen zat.

Tenslotte was het voorin Presley die wederom zijn goal mee pikte. Als laatste, en waarschijnlijk de actie van het toernooi, Presley zet de bal voor vanaf rechts op Deylano, de keeper loopt uit en Deylano kijkt en ziet, met een fraaie actie speelt hij de bal door naar links en Levi staat op de juiste plek en prikt de eindstand 2-0 op het bord. Uiteindelijk blijkt dit een derde plaats op te leveren.

23 mei ’16, Finale Penaltybokaal

Deze maandag stond de finale van de Winter Water Sport Penaltybokaal op de agenda. Met de sponsoring van onze trainingspakken door WWS Van der Laan, werd er daarnaast ook een bal geschonken. Dit is de prijs voor degene die de meeste punten heeft verzameld. Het hele seizoen zijn er na bijna elke wedstrijd penalty’s genomen en de score genoteerd.

Er is altijd een finaledag en zo werd er vanavond door de E5 ieder 3 penalty’s op het grote doel geschoten waar keeper Montell van de B Junioren onder de lat plaats had genomen. Een waar spektakelstuk volgde en allemaal waren zij gebrand om deze keeper te passeren. Uiteindelijk was het Ryan die in een barrage met Samuel het meest trefzeker bleek en kreeg de trofee uitgereikt door de sponsor.

Keeper Montell sprak zijn complimenten uit voor de groep want hij had met een flink aantal schoten toch moeite. Montell dank je wel voor je inzet in deze! De top drie is als volgt: 1. Ryan, 2. Samuel, 3. Lars.

25 mei ’16, E Combinatie FCB  - SCH ’44

Ter voorbereiding op volgend seizoen werd er ook een oefenwedstrijd gespeeld. SCH lijkt er niet genoeg van te krijgen om tegen ons te spelen. Deze wedstrijd stond dan ook in het teken van laat zien wat je kunt. De E5 en de E6 enigszins gemixt op het veld en de keuzeheren langs het veld. Alles in het kader van lekker ballen en de uitslag is niet belangrijk. Er werd dan ook 3 x 20 minuten gespeeld en een keertje meer gewisseld zodat alle 15 spelers evenveel speeltijd kregen. De resultaten hiervan en natuurlijk gemeten tijdens het hele seizoen komen terug in de indeling voor het komende seizoen.

28 mei ’16, Desto, Kampioenen!

Het tweede toernooi in de serie van 3, ditmaal later in de middag maar desondanks nog wel vol in de warmte. Ruim op tijd aanwezig, werd snel de kleedkamer opgezocht, alles in gereedheid gebracht, en de warming up begon met een wandeling naar het achterste veld “the graveyard”. In de verkoeling van een boom werd nog even gerelaxt en de bespreking gehouden.

Onder de Boom2016-05-28

Wedstrijd 1, Lekker begin

Tegen gastheer Desto begon de wedstrijd iets te laat na even gewacht te hebben op de scheidsrechter. Al snel bleek Desto een maatje te klein of wij een maatje te groot? In de 2e minuut werd de voorsprong genomen door een goal van Deylano, gevolgd door een goal van William in de 5e minuut. In de 7e minuut was het wederom Deylano die scoorde en een minuut later weer gevolgd door William. Twee minuten later bracht Presley de 5-0 op het scorebord. Het slotakkoord was geheel voor Timo die tweemaal op de juiste plek stond en zo de 6 en 7-0 voor zijn rekening nam.

Met 2 wedstrijden er tussen zagen wij de concurrentie gelijk spelen en winnen van Desto.

Wedstrijd 2, Goal tegen

De drie kwartier waren omgevlogen en konden wij aantreden voor de 2e wedstrijd ditmaal tegen Delta Sports ’95. Nog niet eens plaats genomen op de plek voor de begeleiding en het stond al 1-0 door William. Hierna ging het even gelijk op, maar was het Jorian die na een leuke combinatie de bal in de kruising schoot. Korte tijd later scoorde Jorian zijn 2e goal, maar werd er niet gejuicht. Helaas hij ketste de bal in eigen goal. Zo bleef de spanning tot het einde van de wedstrijd. Opmerkelijk was een overtreding op Deylano die onbestraft bleef, met als reden dat de tegenstander het niet expres deed? Uiteindelijk bleek 2-1 de eindstand.

Wedstrijd 3, Zware pot

Met de volle buit uit 2 wedstrijden werd na een wedstrijd rust gestart aan de laatste uitdaging. DOSC had gelijk gespeeld en gewonnen, dus wanneer zij er met de winst vandoor gingen restte voor ons een tweede plaats. Winst of een gelijkspel zou ons de eerste plaats opleveren. Het was bevangen door de hitte een zware wedstrijd en een dame bleek de beste speler bij de tegenpartij. Onvermoeibaar liep zij vele meters maar werd zij zo goed als iedere keer afgestopt door Jorian hier en daar geruggensteund door Samuel.

Dat de warmte zijn tol begon te eisen bleek met het blijven hangen van de voorhoede waar de afspraak is dat zij meezakken. De aanvallen kwamen veelal door het midden waar Samuel het ene na het andere blok zette en zo de tegenstanders onschadelijk maakte. Ryan was natuurlijk ook weer niet te passeren aan de rechterkant en zoals gebruikelijk kwam hij diverse malen op langs de rechterkant. Eenmaal kwam hij zelf voor de goal maar zag zijn inzet tot 3 x toe gestopt door keeper en spelers. Uiteindelijk was het tweemaal Presley die scoorde. Eerst na een solo en later gevolgd door een knappe voorzet van William.

Door deze zege werden alle wedstrijden winnend afgesloten en met 11 doelpunten voor en 1 tegen, maar zonder doelpunten van de tegenstanders, en hiermee de toernooizege binnen gesleept.

Hand in hand2016-05-28
Voor het bord2016-05-28

4 juni ’16, Familiedag

Deze dag al weer enige jaren traditie ter afsluiting van het seizoen voor de gehele vereniging.

’s Ochtends de voetbal clinic voor de jeugd tot en met de E, ’s middags voor iedereen met het 7 x 7 toernooi. Tevens de huldiging van de kampioenen, de voorjaars kampioenen wel te verstaan. En de kampioenen van het najaar? Dan maar via deze weg hulde voor de kampioenen van het najaar E3, E4, E5, F4 en F7 gefeliciteerd mannen! Evenementen commissie bedankt voor de organisatie.

6 en 8 juni ’16, Laatste trainingen van het seizoen

Na 6 juni al een heerlijk ontspannen training te hebben gedaan met een lekkere lange partijvorm volgde woensdag de laatste training als E5. Eerst een rustige warming up, daarna een circuit met diverse oefeningen die het afgelopen jaar onderdeel waren van de diverse trainingen, onder meer behendigheid, snelheid, kracht en precisie werden getest. Iedereen deed zijn best om zo veel mogelijk punten te scoren. Na afloop lag voor iedereen wat lekkers en een diploma met zijn resultaten klaar.

11 juni ’16, BFC

Het laatste toernooi ter afsluiting van het seizoen, eindelijk in de ochtend, en werd er afgereisd naar Bussum op het ouderwets vroege tijdstip van 8.15 uur. Even zoeken naar een parkeerplaats,en enigszins deze in de buurt gevonden waren wij op tijd aanwezig.

Warming Up 2016-06-11

Wedstrijd 1, Aftasten

Even over tienen begon de eerste wedstrijd tegen gastheer BFC. Na de winterstop speelden zij vijfde klasse midden dus een gelijkwaardige tegenstander zo op het oog hoewel zij hoger ingedeeld waren. De eerste minuten waren voor FC Breukelen maar kwamen zij niet tot scoren. Onverwacht kwam ineens de 0-1 uit de lucht vallen. Communicatie of wat dan ook, de behendige linksbuiten met net iets te losse handjes, zette BFC op voorsprong. Niet veel later kwam hier verandering in, een perfect genomen corner door Samuel belandde op het hoofd van Levi. Deze kopte met precisie op de goal en trok de stand gelijk. Levi gewisseld, Ryan geblesseerd eruit en Levi er weer in. Timo op de plaats van Ryan en eerstgenoemde maakte korte metten met de linksbuiten.

De zaak begon te draaien en Presley zorgde bekeken voor de voorsprong. William zorgde met een strak schot voor de 1-3 en Presley zorgde met wederom een goal voor de veilige marge 1-4. De scheidsrechter had er zin in en zo duurde deze wedstrijd geen 20 minuten maar ruim 28 minuten. Toen Levi de voorsprong naar 1-5 tilde vonden wij het genoeg en werd de scheidsrechter op de wel heel ruime speeltijd gewezen. Direct volgde het eindsignaal en was de eerste klap een daalder waard!

Wedstrijd 2, De zwaarste pot?

Gehoord was dat de tegenstander, SDO, met 9-0 zou hebben gewonnen van zijn vorige tegenstander, pfff. Wat gaan we doen, de puzzel was moeilijk maar gestart werd er en dit leek zoals in het begin van het seizoen. Tikkie, takkie, William, Levi, Ryan, Presley en wederom William en Presley brachten binnen een korte periode de stand op 6-0. En zij hadden de vorige wedstrijd met 9-0 gewonnen? Het bleek andersom maar de honger van  de “All Whites” was nog niet gestild. Met aanvallen waarvan de één nog mooier was dan de ander werd SDO letterlijk zoek gespeeld. Corners die binnen getikt werden een-tweetjes en solo’s alles lukte en zo zorgden William (3x), Ryan, Timo en Presley voor een einduitslag van maar liefst 12-0!

Complimenten

Mooier kun je het niet hebben als coach en spelersgroep. De coach van FC De Bilt die komt vragen in welke klasse wij spelen en hoe leuk en fantastisch het is om naar ons te kijken. Combinaties, zijkanten opzoeken, en voorgeven en natuurlijk afwerken. Dank je wel!

Wedstrijd 3, Thriller!

Onbekend met de uitslag van de komende tegenstander werd de laatste wedstrijd besproken. Als jullie 1e willen worden moet je winnen maar een gelijk spel is waarschijnlijk ook al voldoende. En als we verliezen? Dan zijn wij tweede en is het nog steeds leuk geweest. De wedstrijd was er een van ING tegen ING daar deze op beider shirts prijkten. Hoewel beide teams in het wit speelden was het kleine verschil rood en blauw.

Ondanks de minieme nuance kunnen wij stellen dat beide partijen geen bal naar de verkeerde hebben gespeeld. Met Presley in de wissel werd flauw gestart alsof men vooraf genoegen had genomen met de 2e plaats. Zo werd binnen korte tijd de 0-1 gescoord gevolgd door het enige foutje van Lars en de 0-2 op het bord. Nog was het besef er even niet maar de strijd begon te komen. NVC werd eerder afgestopt en de voorhoede assisteerde de achterhoede nu. Het lek was boven maar de aanval nog niet scherp genoeg. De voorhoede begon te draaien en het was Presley die de aansluiting verzorgde met een fraaie combinatie tussen Levi, William en schot van Presley. Het publiek zat op het puntje van zijn stoel bij elke aanval van NVC. Samuel en Jorian waren resoluut en Lars keerde een bal welke van korte afstand ingeschoten werd.

Met een snelle uitval was het William die de stand gelijk trok en FCB was bij deze stand winnaar van de poule. Aan de andere kant wankelde het bij NVC en alle zeilen werden bijgezet. Enkele hachelijke momenten voor de goal brachten niet de voorsprong, maar het was duidelijk, FC Breukelen nam geen genoegen met een gelijk spel. Felheid en strijd voor elke meter werd beloond, Presley schoot de 3-2 voorsprong binnen.

Alle spelers rolden over elkaar heen maar de zege was nog niet definitief binnen. Met nog 30 seconden te gaan mocht NVC de laatste poging ondernemen vanaf de aftrap. De bal werd echter direct veroverd en koel en professioneel werd de bal rond gespeeld. Het laatste fluitsignaal klonk en de E5 had wederom een prestatie van formaat geleverd.

Binnen 2016-06-11

Bij de prijsuitreiking van de 8 poules moesten onze jongens vol ongeduld tot het allerlaatste moment wachten voordat zij als winnaars met Ryan als aanvoerder naar voren mochten komen. De medailles voor de 1e plaats werden in ontvangst genomen en het feestje kon worden gevierd. Douchen en rond 13.00 uur werd afgereisd naar Breukelen.

Juichen 2016-06-11

Bij aankomst stond een overvolle tafel klaar om de verjaardag van Presley te vieren, dit alles was bereid door Franca de moeder van Presley. Onder het genot van al dit lekkers in de kantine werd met zijn allen nog even teruggekeken op het seizoen en werden nog de diverse prijzen uitgedeeld.

Maar niet voordat de E5 haar, scheidsrechter en chauffeur Theo en chauffeur Michel, met luid applaus, bedankten daar zij altijd voor hen klaarstonden om voor vervoer te zorgen. Voor de spelers ging de prijs voor beste laatste man naar Samuel, beste rechtsback naar Ryan en beste linksback naar Jorian. De prijs voor beste keeper ging naar Lars. De bronzen schoen ging naar Deylano met 24 treffers en de zilveren schoen ging naar Levi met 42 goals.

Dan waren er nog 2 prijzen te verdelen met nog 2 man over. Toevallig ook nog beiden jarig of net geweest, de prijs voor meest functionele speler ging naar Timo, de gouden schoen ging naar de vandaag jarige Presley met 54 goals.

Statistieken

Waar zouden we zijn zonder statistieken het is altijd leuk om de prestaties terug te zien. Dit seizoen werden de volgende wedstrijden gespeeld:

  • Competitiewedstrijden : 21 wedstrijden, 15 gewonnen, 6 verloren;
  • Bekerwedstrijden : 4 wedstrijden, 2 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren;
  • Oefenwedstrijden : 4 wedstrijden, 1 gewonnen, 1 gelijk, 2 verloren;
  • Toernooien : 3 in totaal, 2 x 1e plaats en 1 x een 3e plaats.

In totaal werden er in de wedstrijden exclusief de toernooien 177 doelpunten gescoord en 49 doelpunten geïncasseerd. De grootste overwinning was 21-0.

Tot slot bedankt de E5 al haar sponsors van dit seizoen:

Zonder jullie bijdrage was dit seizoen nooit zo succesvol en leuk geweest, BEDANKT!