VV Brielle - FC Breukelen

vv brielle
1e
Afgelopen zaterdag speelde FC Breukelen de eerste wedstrijd van het tweeluik met VV Brielle. Na een busreis van bijna twee uur werd er om 17.00 uur afgetrapt onder de toen nog schijnende zon. In het begin van de wedstrijd was het nog even zoeken, beide ploegen wisten niet wat te verwachten van de tegenstander.

Al snel bleek vv Brielle een afwachtende houding aan te nemen. Breukelen speelde hierop in door de aanval te zoeken en het veldoverwicht naar zich toe te trekken. De vleugelspitsen Sam Osei en Mitchell de Zwart bezorgden beide backs van Brielle een lastige middag. Hoewel dit zorgde voor veel dreiging richting het doel van Brielle, resulteerde het niet echt in uitgespeelde kansen voor Breukelen. Brielle wisselde de afwachtende houding af met gevaarlijke counters. Zodra de thuisploeg de kans kreeg kwamen ze er razendsnel uit en moest de Breukelen-verdediging alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. In de 35e minuut werd een afstandsschot van Brielle uit het doel gekopt door Breukelen-verdediger Ömer Özcelik en vlak daarna kwam de Brielse doelman buiten zijn 16-meter gebied om de opkomende de Zwart af te stoppen en raakte hij de bal met zijn hand. De scheidsrechter besloot dat er geen opzet in het spel was en het af te doen met een gele kaart. De spannende slotfase van de eerste helft liet al zien dat er stom op komst was, zowel in het veld als erboven.

Bij de start van de tweede helft had de zon inmiddels plaatsgemaakt voor donderende wolken. Breukelen had in de rust naar elkaar uitgesproken dat er hoe dan ook een goede uitgangspositie gecreëerd moest worden voor de thuiswedstrijd in Breukelen. De welbekende 0 houden had dan ook prioriteit. Vlak na rust kreeg Breukelen echter een enorme kans. De wederom opkomende Mitchell de Zwart lokte de keeper uit zijn doel en gaf een voorzet op de vrijstaande Daniël Kops. De voorzet kwam op een lastige hoogte voor de anders zo trefzekere spits. Hij probeerde de bal naar beneden te drukken, maar helaas net niet genoeg en de bal belande op de lat. Er leek meer in het vat te zitten voor FC Breukelen.

Daar dacht Brielle de tweede helft anders over. De afwachtende houding werd ten dele aan de kant gezet en de Brielse spelers zochten de aanval. Ook dat leidde tot een aantal gevaarlijke kansen waarin doelman Nick Turksma zijn mannetje stond en de tegengoal voorkwam. Ook Breukelen kreeg een keer hulp van de lat na een doelpoging van vv Brielle. Het spel golfde de gehele tweede helft op en neer. Het weer besloot zich perfect aan te passen aan de toenemende spanning op het veld. Tijdens de slotfase was er toenemende dreiging van onweer en begon het ook nog te regenen. Het duel leek in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen. Echter dacht Daniël Kops hier anders over, die zijn gram nog moest halen van de gemiste kans eerder in de wedstrijd. In de 89e minuut werd de bal verlengd en belandde op het hoofd van Kops die de keeper van Brielle passeerde. Hiermee tekende Kops voor zijn zevende goal in de nacompetitie en nog belangrijker, voor de toch wel verdiende overwinning van FC Breukelen. Dit maakte de terugreis een stuk aangenamer voor de mannen uit Breukelen en het levert een goede uitgangspositie op voor de thuiswedstrijd van 11 juni.

De spelers betraden na afloop onder luid applaus van de meegereisde Breukelen-supporters de gang richting de kleedkamer. Wat mooi om te zien dat zoveel mensen de moeite hadden genomen om de mannen te komen ondersteunen in het onderste puntje van Zuid-Holland. Hiervoor dank en hopelijk kunnen de mannen ook komende zaterdag weer op deze steun rekenen! Bij gelijkspel of winst op Sportpark Broekdijk Oost keert Breukelen terug in de Hoofdklasse na een jaar van afwezigheid.