MC1 geeft mooi afscheidscadeau

mc1
mb1
De competitie 2015-2016 zit er weer op, zo ook voor de meidenafdeling van FC Breukelen. Naast nog een gezamenlijke meiden BBQ (met ook de E-meiden) die gepland staat op zondag 12 juni, was het gisteravond weer tijd voor de inmiddels traditionele jaarlijkse krachtmeting tussen de meiden van de B1 en de meiden C1. De C-meiden jong en gretig waren er dit jaar erg op gebrand te winnen van de (voor het meer en deel van ons) paar jaar oudere en fysiek wat sterkere B-meiden.

De eerste helft hadden onze meiden wind mee. Zij wisten elkaar goed te vinden en de achterhoede hield de zaak goed op slot. Een mooie voorzet van de snelle Hannah zorgde ervoor dat Donja de 0-1 zo binnen kon lopen. Door mooi samenspel en hard werken van het hele team, kwam de 0-2 uiteindelijk ook nog van haar voet.

Na de rust viel de concentratie wat weg en waren de B-meiden schijnbaar vastberaden er een tandje bij te zetten. Zo maakte Lara vlak na rust de 1-2. Onze meiden lieten zich echter niet van de wijs brengen en werkten hard voor en met elkaar. Waar de eerste helft Helen in het veld stond en Dewy op doel, lieten beide meiden zien dat zij over meerdere voetbalkwaliteiten beschikken. Zo pikte Dewy nog een mooi doelpunt mee 1-3. En op wat speldenprikjes na van de thuisspelende ploeg was het doelvervangster Puck die, moet gezegd, prachtig keepsterswerk verrichtte. Waardoor de stand voor ons niet verder uit kon lopen.

Al met al een mooi afscheidscadeau van onze meiden voor het MC1 coach duo Debby en Chris die na vele jaren van trouwe dienst het stokje overdragen aan een stel enthousiaste nieuwe moeders en vaders. Een grote taart met elftalfoto MC1 en van elke dame een deel van een boeket maakte het afscheid compleet.

IMG_3464

De meiden lieten zich de overwinning en taart goed smaken. Debby en Chris, nogmaals hartelijk dank namens alle meiden en ouders, jullie zijn kanjers!

IMG_3463
IMG_3466